Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám
Ancsa jósnő blog
EGY JÓSNŐ BLOGJA

ANCSA JÓSNŐ

Blogjaim által szeretnék átadni számotokra olyan tapasztalásokat, melyek a valós világban történnek meg! Nem rólam szólnak, hanem, amit veletek élek meg, nevek nélkül, csak érzésekkel, eseményekkel!
Az életről és rólatok szólnak, nektek!

Valójában mi is a tarot?

Csupán egy kártya vagy annál nagyobb jelentőséggel bíró eszköz napjainkban és régmúltban, arra, hogy a szimbólumai alapján a mindennapi életünket segíthesse.
Nem is hinnénk, hogy a Tarot kártyát már az ősidők óta használják spirituális volta miatt a jövő megmondására. Több van benne, ha valaki érti és érzi a szimbólumainak jelentését és, ha rendelkezik olyan adottságokkal mely, hozzávezet ennek megértéséhez.
Régóta keresik, hogy mióta is használjak, vagy épp mikor jelent meg az első tarot kártya, de eredete eddig ismeretlen számunkra. Egyet tudunk csak, hogy Európában a XIV. században jelent meg, és számtalan írás maradt fent innentől fogva, de jelenlegi formáját csak a XVI. Századtól ismerjük.
Hogy valójában mi is a jelentése a Tarot szónak nagyon nehéz megfogalmazni, de mi a tanulmányainkban elfogadjuk, hogy a szó jelentése: A királyi út!
Valójában a tarot ősi bölcsességeket közvetít számunkra, és a tudatalattira hat, olya módon, hogy az ember életútját, és tudását ábrázolja egy mély önismeret segítségével.

Egy biztos, hogy a tarot képei sokkal idősebbek, mint a papír és a könyvnyomtatás.

 

A tarot 78 lapból álló kártyacsomag! Két csoportra oszthatjuk a kártyacsomagot: a 22 lapból álló Nagy Arkánum, és az 56 lapból álló Kis Arkánumra.

Nézzük csak, hogy kicsit megértsük, hogyan lehet felépíteni manapság a lapok jelentését és azoknak szimbólum rendszerét. Az Én felfogásom szerint, amit magamévá tudok tenni, és ez nagy részben sokat számít, hogy ki miben és mit hisz vagy mit szeretne hinni.
Valahol a jóslás és kártyavetés szorosan kapcsolódik az asztrológiával. Induljunk ki a négy fő elemből: tűz, levegő, víz, föld. És még valami nagyon fontos, hogy két színre oszthatok a lapok a férfiasra, mint pl. ahol a lapok fekete színűek, mint a francia kártyánál is, míg a női lapok pirosak. És akkor itt elmondhatjuk, hogy vannak férfias elemek, mint a tűz és levegő, akkor marad számunkra nőiesnek a víz és a föld elemei. És észre sem vettük, de már átmentünk a szimbólumokba és azoknak értelmezésébe!
Ugye azt valljuk, hogy életünkbe mindennek megvan a jelentősége, és minden cselekedetünknek megvan a jelentése, gondoljunk csak álmainkra!

Vegyük először is a nagy Arkanium lapjait, sokan azt mondják, hogy az életünk szakaszait mutatja be, de valójában mi alapján?
Minden kezdő vetőnek csak azt tudom ajánlani, hogy az első időben csak a Nagy Arkánium lapjait használja, hogy teljesen megértse, hogy hogyan is kell használni magát a Tarot. Nem egyszerű feladat, és Én azt állítom, hogy egy séma szerint ezt nem lehet bemagolni, ehhez sokkal több kell, mert hiába tudom a lapok jelentését, amit meg lehet tanulni, de attól még nem biztos, hogy használni is tudom majd azokat, más életében és mások segítségére.
Vannak alapjelentések, amiket érdemes megtanulni, ahogyan a régi öregek leírták és értelmezték, de valójában általunk és intuíciónk által lesz az, amire mi magunk szeretnénk használni. Legyünk bátrak és merjük szabadon engedni a gondolatainkat és merjük szabadon érezni a másik emberben lakozó lelket, ami szükségszerű, hogy érezzük, hogy mit is akarnak a lapok üzenni másoknak, de úgy, hogy mi közvetítjük, akik valamilyen formában értjük, és használjuk a tarot kártyát.
Ha Én fogom a kezembe az egyik lapot, már nem azt látom benne, ami a könyvekben le van írva, sőt, számomra már többet jelentenek, hisz emberi életeken és sok jósláson vagyok már túl, így számomra minden lapnak megvan már a maga jelentősége, igaz nagyon fontos a másik ember, akinek épp vetek, és valahol az Ő jelleme és személyisége fogja meghatározni, hogyan is értelmezzem a lapokat. (itt pl mondani)
Érdemes a nagy Arkánum úgy végigmenni lapok szerint, hogy kinek mit mutatnak és ki, hogyan tudja értelmezni a szimbólumokat azon.
Szolgáltatásaim

Jóslás- kártyavetés

A kártya a hozzám fordulóknak biztonságot ad, lehet tőle kérdezni, sohasem hazudik! Tarot kártya, Cigánykártya, Jóslás, és Kártyavetés. A Tarot az ügyfeleimnek nagyfokú önismeretet ad, szembesíti őket..

Online jóslás

Az ügyfeleim közül sokan vannak, akik nagyon messze laknak tőlem, vagy hosszabb ideig tartózkodnak külföldön, velük legtöbbször Messengeren tartom a kapcsolatot. Eddig ez leginkább a tanítványaimra..

Szerelmi kötés

Minden belőlünk indul ki és érkezik vissza! A hit nagy erőt tud adni bármihez, akár, hogy életben maradjunk, akkor egy szerelmi kötésben való hit? Neki sikerült, mert akart és hitt és reménykedett..

Átok, rontás levétel

A kimondott szó hatalmában - hozzon jót vagy rosszat - ősidők óta hisznek az emberek szerte a világon. Átoknak számít minden ki nem mondott és kimondott rossz gondolat, amit a másik ember felé sugárzunk..

Jós tanfolyam, Ezoterikus tanfolyam

A tudás bennünk van csak a felszínre kell hozni, de előtte rombolni kell, hogy új alapokra építkezhessünk! Szabad-e sémák és tabuk által tanulni és tanítani ezt a hivatást? Meglehet-e tanulni könyvből azt a tudást..

Dúla - Szülés körüli támogatás / segítés

A dúla nem hoz az anya helyett döntéseket, de segít a döntéshez szükséges információk megszerzésében és a szülés előzetes tervezésében. Az anya megbeszélheti vele örömeit, aggodalmait..

Ház - Lakás - Üzlet tisztítása

Sokszor nem érezzük jól magunkat egy lakásban, irodában és nem is tudjuk, hogy miért! Létezik az a világ a szellemi síkon, amit nem látni, de érezni. Ha nem úgy megy egy bolt, nem tudunk aludni, rosszul érezzük..

Jóslás más városokban

Ezoterikus műsorok szolgáltatásához, összejövetelekhez szervezett egyéni jósláshoz hosszú évek óta hívnak. Több szervező is, akik a meghívottak részére az egész napos, vagy egész estés elfoglaltsághoz előadókat..