Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám

Tarot - Nagy Arkánum

Sok könyvbe van benne, hogy mit jelentenek a lapok, de ettől függetlenül nem sokan értik meg, hogy miért és hogyan és természetesen mit kell olvasni a lapokból!

Amik a könyvekben vannak leírások alapnak nagyon jó, hogy megtanuljuk egy-egy kártya jelentését, de ettől még nem tudjuk értelmezni. Nagyon fontos dolog a tarotban, hogy vannak negatív és pozitív lapok, és amit kevesen tudnak, hogy semleges lapok is, amik nem eldöntött tény, hogy az most jó vagy rossz jelentéssel bír. Az ilyen lapokra még huzatunk, hogy megkapjuk, hogy negatív vagy pozitívra utal a kirakás. És ezek mellett még a szimbólumok, a lapok színei, elhelyezkedésük is sokat számít abban, hogy megértsük a jelentéseket.

Én most szeretném megosztani veletek, hogy számomra az évek folyamán milyen jelentést kaptak a lapok, amiket értelmezni és használni tudok. De ez mellett még sok számos tényező befolyásolja, hogy miért pont azt jelenti az egyik embernél és miért mást a másiknál. Én arra szeretnék rámutatni, hogy szabadon szabad használni a kártyákat, úgy, hogy az számunkra érthető legyen, mert ha ragaszkodunk a könyvekben leírtakhoz akkor sose fogjuk megérteni, hogy mit is szeretne számunkra mondani.
Valami újba kezdés, új vállalkozás, új munka. A másik fontos jelentése számomra, hogy egy fiatalabb férfit jelöl, aki lenyűgöz, elvarázsol, de mindenképpen megéget minket.

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
Fő jelentése mindig egy titok, ami az emberben van. A másik a tudás, és nőiesség lapja is, de bizonyos dolgokban az illető még nem lát világosan, mert fél szemmel nézi a világot. Jelenthet még anyát.

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
Mindig a családot és a gyarapodást jelenti ez a lap. És egy ráutaló lap arra, hogy terhesség van kilátásban. Bármi is legyen a feltett kérdés a válasz az, hogy pozitívan oldódnak meg a dolgok, de ehhez az anyára vagy a családra is szükség van. A nő jelleme és tulajdonságait is ki lehet olvasni a lapból.

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
Ez a lap életünk párját, férjét, társunkat jelenti a nagy Őt, de jelenthet egy idősebb férfit is akinek egzisztenciája, munkája, családja megvan. Általában nős férfit jelent. Ha munkáról vagy másról van szó, akkor sikeres és nyereséges dolgokra utal. Ebből a lapból a férfi személyiségét is meg lehet határozni!

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
Ez a lap az ezotéria lapja, ha ez megjelenik, akkor tisztában kell lennünk, hogy olyan személynek jósolunk, akinek van valamilyen képessége ezen a területen. Jelenthet még tanulást és egy tanítót, de mindenképpen szellemi síkon kell, gondolkodunk az eseményekről.

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
Ennek a lapnak a jelentősége a döntés a választás legyen szó párkapcsolatról vagy bármi egyébről.Ha párkapcsolatot nézünk, akkor mindképpen három személy van jelen abba, épp ezért kell döntenie az illetőnek!

Ez a lap nem eldöntött, hogy jó vagy rossz lap, vagy is, hogy negatív vagy pozitív jelentéssel bír e!
Nagyon sokszor egy utazást, vagy olyan személyt jelent, aki nagyon sokat utazik.
Mindenképpen egy férfira utal alap, aki páncélt visel, és sose ismerhetjük meg valódi énjét ez miatt, és egy középkorú személyiséget. És érdemes erre a szekérre felszállni a férfival!Jó értelem vehetjük még, hogy amibe energiát vagy munkát fektetünk az gyümölcsöző lesz!

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
Ennek a lapnak két fontos jelentősége van, az egyik, hogy valamilyen hivatalos ügyre utal, lehet akár bírósági per is. A másik, hogy az igazságot jelenti, és annak, aki húzza ezt a lapot nagy igazságérzete, van. Ha valamilyen eseményre kérdeznek, akkor mindig a tisztánlátást szimbolizálja számunkra és az egyénnek is.

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
A kérdező belső magányára utaló lap. Amikor az ember egyedül van még akkor is, ha épp van társa. De jelent egy önértékelést is számunkra.

Ez a lap negatív jelentéssel bír!
Nagyon jó lap ez, ha valaki ezt húzza, nemcsak, hogy szerencsésen oldódnak meg a problémái, hanem minden jóra fordul a jövőjével kapcsolatban. Igaz ezért harcolnia is kell majd! Ha ezt a lapot húzzák, Én általában tovább nézem, hogy mi az az esemény, ami ilyen fordulatot vesz az ember életében.

Ez a lap pozitív jelentéssel bír.
Ennek a lapnak a jelentése számomra a küzdelem, erőlködés, harc, mint egy oroszlán. Ha személyi jelölőként alkalmazzuk, akkor egy oroszlán típusú nőre kell gondolnunk, aki kész harcolni céljaiért.

Ez a lap nem eldöntött, hogy pozitív vagy negatív jelentéssel bír. Eldöntendő lap!
Nagyon sok esetben utal kényszerhelyzetre, amiből a kérdező nem tud kilépni. Nagyon rosszak az éjszakái, és úgy érzi magát, mint egy akasztott ember. Sajnos ez nálam az öngyilkosság lapjai is, ami társul a depresszióval.

Ez a lap negatív jelentéssel bír!
Sokaknak a halált jelképezi ez a lap, de számomra az újrakezdést, amikor valamit vagy valakivel, akivel már volt kapcsolatunk újra kezdjük, és megpróbáljuk rendezni a dolgainkat. Jelent még szellemi síkon egy társat is!

Ez a lap negatív jelentéssel bír!
A mértékletesség, a mérlegelés lapja ez! Mindig többet ad magából legyen az bármilyen terület, mint a másik fél! De mindenképpen az egyensúlyozás lapja ez, amikor legyen, bármi a kérdés meg kell találni az egyensúlyt a dolgok között.

Ez a lap nem eldöntött, hogy pozitív vagy negatív jelentéssel bír. Eldöntendő lap!
Az egyik legrosszabb lap a tarot-ban, ilyenkor mindig jusson eszünkbe, hogy akinek, vagy akire húzzuk valamilyen függősége, van, vagy volt, vagy lesz! Lehet az alkohol, drog, egy másik személy, de minden esetben rossz! Jelent még leláncoltságot és magát a poklot is, amikor az ember lelkileg odasüllyed és azt éli meg!

Ez a lap negatív jelentéssel bír!
A rombolás lapja! Mindent lerombolunk magunk körül, amikor ez a lap jön a felszínre! Jelent még szakítást, válást és munkaügyben olyan helyzetet, amikor nem a mi hibánk miatt kell elhagyni azt.

Ez a lap negatív jelentéssel bír!
A csillag lap az álmok, vágyak, tervek lapja! Mindig olyan emberre vagy dologra kell gondolni, amikor valamit tervez az ember, de még messze van egy kicsit tőle. Ezekért, a tervekért dolgozni és tenni is kell, hogy megvalósulhassanak.

Ez a lap nem eldöntött, hogy pozitív vagy negatív jelentéssel bír. Eldöntendő lap!
A hold a sötétség, éjszaka lapja, mindig valami bajra figyelmeztet minket. Jelent még betegséget, ha kirakás közben jön elő a lap. És a döntés lapja is csak negatív értelemben, hogy rosszul fogunk dönteni a feltett kérdésben.

Ez a lap negatív jelentéssel bír!
Az egyik legjobb lap a tarotban! Idő-meghatározó is, mely egy évre mutat előre vagy vissza! A párkapcsolatot is megmutatja, hogy egy éven belül lesz valaki mellettünk, és boldogok lehetünk vele.
Ez a halál lapja is, hogy lehetséges a közeljövőben egy halál eset!

Ez a lap pozitív jelentéssel bír!
Ezt a kártyát a legnehezebb megérteni, mivel sok jelentése létezhet! Főleg a lehúzást jelenti egy környezetben, amiben élünk és dolgozunk. Nem szeretjük az előítéleteket és sok negatív kritikát kapunk! Ha betegségre utal, akkor minden esetben mozgásszervi bajra kell gondolni! De a lelkiállapotot is megmutatja számunkra, amelyben egyre lejjebb kerülünk!

Ez a lap negatív jelentéssel bír!
Mind közül a legpozitívabb lapnak számít a világot és sikert jelent annak, aki kérdez! A másik jelentése: külföld! Vagy munka vagy olyan személyt jelent aki ott tartózkodik vagy külföldi. Ennél a lapnál megvan az esély az utazásra is, és természetesen, hogy bármi is legyen a kérdés csak jót jelent!

Ez a lap pozitív jelentéssel bír!
Bolond vagy zseni? Ez nem eldöntött tény ennél a lapnál! De egy biztos, hogy költözést jelent minden területen. A másik jelentése számomra, hogy családot is vagy új családi fészket is jelenthet a kérdezőnek, de minden esetben a család marni fogja ezért a lépésért.

Ez a lap nem eldöntött, hogy pozitív vagy negatív jelentéssel bír. Eldöntendő lap!