Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám

Ezotéria

Ezotéria jelentése, titkos tudás, belső kör.

Ezt nehéz felfogni, mert a mai világban inkább azokat a dolgokat tudjuk elhinni, amik kézzel foghatók, mert a gondolkodást, az ész, az értelem határozza meg. Az ezotéria, pedig épp a mai világszemlélettel szemben áll, mert olyan tudást foglal magában, ami felülmúlja az ember képzelőerejét. De maga az ezotéria egy gyűjtőfogalom, ami minden olyan tevékenységet magába foglal, ami utat nyit a szellemvilág megismeréséhez. Ilyen tevékenységek a jóslás, számmisztika, feng shui, mágia és sok minden még. És szerintem nem csak ezek a dolgok tartóznak az ezotériához, hanem a filozofikus részei is. Az ezotéria lényege: a rítusok, és meg nem tanított rítusok összegzése.

Az Én számomra az ezotéria az önmegvalósítás és önmegismerés eszköze. Ha ez megtörtént és tisztába lesz az ember magával, onnantól már nem az Én számít, és nem is a világé, hanem az ember megismerése a lényeg. Mindenki, aki elindul egy belső úton, és próbálja megfejteni magát és másokat, az ezoterikus tevékenységet folytat.

Az ezotéria kimondja, hogy az ember autonóm, önálló, ha megismeri önmagát, azt csak saját képessége alapján tudja véghez vinni. Az ezotériát adottságok nélkül nem lehet tanítani, mert ha csak tanulni szeretnénk, úgyhogy nincs rá képességünk az nem fog összejönni.

Az ezotéria a hittel kapcsolatban áll, szoros kapcsolatban, mert csak akkor tudjuk fel fogni és ezt a tevékenységet végezni, ha hitünk van. Az ezotériához vezető út a szeretet, ha szereted magad és jóban vagy magaddal, tudod csak a másik embert is elfogadni olyannak amilyen. Vagyis a szeretet a kulcs a hithez.

Mint minden itt a Földön rezgésekből áll, és ha valaki fogékony ezekre a rezgésekre, és megtudja nyitni önmagát, akkor az ezotéria valamely területén tud tevékenykedni, mert ezek szükségesek hozzá.

A láthatatlan irányítja a láthatót!
Mamadas Putas