Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám

Testünk energiái és a Tarot kártya

Már régóta tudjuk, hogy egészségünk három alappilléren nyugszik.

  • Az univerzum erői
  • A hit
  • És van maga az ember

A kötéshez fontos mindegyik!. Ha bármelyik e három közül instabil, hamarosan jelezni fogja testünk is különböző tünetekkel, hogy fordítsunk több figyelmet önmagunkra. A kérdés az, vajon

A Tarot kártya segítségünkre lehet e ebben is?

Nos, a válasz: Igen!

A kártyalapok képesek felfedni előttünk azokat a területeket, melyeken túl sok energia halmozódott fel vagy éppen ellenkezőleg, melyek fejlesztésére, erősítésére több figyelmet kell szentelnünk. Tudnunk kell, hogy ugyanúgy szükségünk van fényre, mint sötétségre, csak akkor lehetünk harmóniába önmagunkkal, ha ezek egyensúlyban vannak a mindennapokban.

Három nagy csoportba oszthatjuk a energiákat, melyeket az egyszerűség kedvéért most három színnel fogok megkülönböztetni. Az első a fény, mely a szellemi energiákat mutatja meg, a vörös a erőt, a mozgást, a szenvedélyességet, és a fekete az akadályozó erőket, a szilárdságot, a tehetetlenséget, az erőtlenséget, a testet.

A fehér, amely a fényt jelképezi, a Bolond, a Főpapnő, a Szeretők, a Remete, az Akasztott ember, a Csillag, az Univerzum kártyalapok mutatják meg nekünk Könnyű, szellemi energiát mutatnak a lapok, tisztaságot, örömöt, finom energia áramlatokat, folyamatokat, melyek a spirituális úton segítségünkre lehetnek. Azonban ha túlsúlyba kerül életünkben, ártó energiákká alakulhatnak át; könnyen kiszáradhatunk testi és lelki értelemben is, álmatlanságot, kimerülést okozhat. Jellemző tünete még a székrekedés, a korai öregedés, gázképződés, szédülés, fejfájás, idegi problémák.

Ilyenkor figyelmünket fordítsuk a testünk felé, a fizikai síkra. Járjunk el sportolni, tartsunk tisztítókúrát, mely fellazítja a belekben lerakódott salakanyagokat. Javasolt terápiák: csalántea kúra, colon-hydroterápia, gyümölcs és zöldségnapok beiktatása étrendünkbe, rendszeres mozgás.

Vörös színnel jelöltem azokat a lapokat amelyek a tüzet mutatják meg testünkben, ilyen a Mágus, az Uralkodó, a Diadalszekér, a Sorskerék, a Halál, a Torony, a Nap, a Végítélet. Vad, fékezhetetlen energiákat tárnak fel előttünk a lapok, melyek mozgásban tartják a világot; szenvedély, változás, átalakulás. Talán sokan csodálkoznak, hogy a Halál lapját is ide soroltam, pedig a születés után, az egyik legnagyobb változás életünkben a halál, mely csak látszólag jelenti a változatlanság állapotát. Másfelől a halál beavatást is szimbolizál, mely szintén mélyreható transzformációt jelent az életünkben.
Figyelmeztető tünetei a túlzott tűz energiának a gyulladásos bőrbetegségek, bő izzadás, kellemetlen test- és szájszag, rossz szagú, erősen sárga vizelet, hirtelen fellépő fájdalmak.

Javítja a panaszokat az anyagcsere fokozása, illetve a léböjt kúrák beiktatása a hétköznapokba, hideg víz fogyasztása, meditációs gyakorlatok, vagy meditatív tevékenységek, pl. kertészkedés, kézimunka, festés..stb.

Az utolsó csoport színe a fekete, mely az akadályozó energiákat mutatják meg életünkben, ilyen lapok a Császárnő, a Főpap, a Mértékletesség, az Erő, a Kiegyenlítődés, az Ördög, a Hold. A sötétséget, árnyékot felfedő lapok megmutatják azokat a területeket, melyekkel még nem akarunk szembenézni, melyeket inkább elfednénk még önmagunk elől is.
Tünetei közé tartozik a fizikai és szellemi elnehezedés, gyakori hányinger, felpuffadt test, gyenge emésztés, súlygyarapodás, elpuhulás, lustaság, levertség.

Gyorsan javítják a panaszokat a különböző böjtök, a savanyú, keserű ételek beiktatása étrendünkbe. Feltehetőleg az édes és sós ízek voltak eddig túlsúlyban. Javasolt még a különböző zöldségek préselt leveinek fogyasztása, illetve az almaecet kúra.

Tudni akarod, hogy melyik energia került túlsúlyba a szervezetedben? Nincs másra szükséged, csak a Tarot nagy arkánumára és némi csendre. Koncentrálj a kérdésre, engedd, hogy a gondolataid átszálljanak feletted, mint a tavaszi szellő, és csak ezt az egy kérdést „lásd” magad előtt. Húzz egy lapot és nézd meg a sorok szerint, melyik energiaminőséged szorul harmonizálásra.

Szöveg: Tatár Alexandra Lylia

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Mamadas Putas