Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám

Tarot - Kis Arkánum

A tarot a Kabbalából ered. A tarot kártya huszonkét nagy arkánumból és ötvenhat kis arkánumból áll. A tarot nagy arkánumai az ember fejlődését és spirituális életútját jelképezik, míg a kis arkánum ennek részleteit fejti ki négy alapelemre:

Földre, vízre, levegőre és tűzre bontva.

A kis arkánum lapjai az élet mindennapi dolgait mutatja be, amibe van beleszólásunk, hogy hogyan alakítjuk azokat. Vannak személyi jelölő lapok , amelyek személyeket és minőséget jelölnek és ezeket hívjuk Udvari kártyáknak! Az Udvari Figurák gyakran életünk fontos szereplőit képviselik. Elénk tárják, mit kell megtanulnunk, milyen kihívásoknak akarunk megfelelni. Megmutatják, miben vagyunk különösen tehetségesek.
Asztrológiai értelemben a Király a kardinális, a Királynő fix, míg a Lovag a labilis jelleget képviseli. Az Apród kártyák az egyes elemek közötti Kapuk.

 

  • Kardinális jegyek: Kos, Rák, Mérleg, Bak
  • Fix Jegyek: Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő
  • Labilis jegyek: Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak


A Kis Arkánum az élet kisebb, közvetlen feladataira vonatkozik. Ez a rész a Botok, Kelyhek, Kardok és Korongok 10-es csoportjaiból áll.

A Botok a Tűz elemhez tartoznak, általában az energiát képviselik. Elsősorban a szexualitás férfi aspektusa, a tetterő, érzékelés, intuíció, intenzitás és dinamika tartozik ide.

A Kelyhek a Víz elemhez tartoznak és a belső, érzelmi valóságra vonatkoznak. A szeretet, érzések, emberi kapcsolatok, a szexualitás női aspektusa és az odaadás tartozik körükbe.

A Kardok a Levegő elemhez tartoznak, mentális, gondolati állapotokat és folyamatokat tükröznek. Ez a mentális terület a legvédetlenebb azokkal a zavarokkal szemben, amelyek újra és újra próbára teszik, amit már magunkénak tudunk. A Kardokat ábrázoló kártyák szimbolizálják azokat a szellemi erőket is, melyekkel életünket – többnyire öntudatlanul – alakítjuk.

A Korongok a Föld elemhez tartoznak és a külső, anyagi, fizikai valóságra vonatkoznak. A külső a belső tükörképeként jelenik meg. A Földdel a test, az egészség, a táplálkozás, a ruházkodás, a tulajdon, az anyagi javak, a szegénység és a gazdagság kapcsolatos.

A tűz jegyek a Botokhoz, a föld jegyek az Érmékhez, a levegő jegyek a Kardokhoz, míg a víz jegyek a Kelyhekhez tartoznak.

  • A tűz jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas
  • A föld jegyek: Bika, Szűz, Bak
  • A levegő jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő
  • A víz jegyek: Rák, Skorpió, Halak


Ha egy kirakásban a lapok nagy része Kis Árkánum, az azt jelenti, hogy saját akaratod, választásod érvényesül és szabja meg, hogyan fog alakulni a sorsod. A helyzet kulcsa a saját kezedben van, te alakítod

Ha egy kirakásban a lapok nagy része Kis Árkánum, az azt jelenti, hogy saját akaratod, választásod érvényesül és szabja meg, hogyan fog alakulni a sorsod. A helyzet kulcsa a saját kezedben van, te alakítod.

Nagyon sokszor használunk egy kirakásnál személyi jelölő lapot, aminek van egy kiszámítási módja a születési adatokból, határozzuk meg!

A személyi lap a személyiség fejlesztendő tulajdonságait mutatja meg. Ezek olyan tulajdonságok, amelyeket nyíltan kimutatunk a világ felé, olyan eszközök, amelyekkel a környezetünkre hatást gyakorolunk. Ez a lap mutatja magunkat a világ felé, milyen feladatokat kell elvégeznünk a világban, milyen célokat tűzzünk magunk elé.

születési év + hó + nap

Pl. 1966. 03. 01. = 1966+3+1 = 1970
Azután ezeket is összeadva: 1+9+7+0 = 17.
Tehát a személyes lapod a XVII. (Csillag).

Ha itt több volna, mint 22, újra össze kell adni a számjegyeket (Pl. 24 = 2+4= 6)

b.) A lélek-lap mutatja meg, milyen belső tulajdonságodat kell fejlesztened. Ezek olyan rejtett belső erők, amelyekkel megtalálhatjuk az utat igazi önmagunkhoz, a belső mesterhez.

Kiszámolása:

Add össze a személyi-lapod számának számjegyeit. Ha a személyi-lap tízes alatti, akkor a lélek-lap ezzel azonos. Kivétel: ha huszonkettesre jön ki a személyi-lap, akkor a személyi lap: Bolond, a lélek-lap pedig a 2+2=4.
Pl.: előző példából személyi-lap: 17 = 1+7=8 (kiegyenlítődés)

c.) A fejlődési-lap azokat az energiákat, feladatokat mutatja (fejlődési fokok, kihívások), amelyek az adott évben legfontosabbak.
Kiszámítható: adott év + születési hó + születési nap 1966+03+01=1970.
1+9+7+0=17 (csillag)

És még egy fontos dolog van a kártyákban, és ez pedig a szimbólumok jelentése, főleg a kis arkanumnál! Csak akkor érthetjük meg a lapokat, ha tisztában vagyunk ezeknek jelentésével, természetesen az elől sem zárkózom el, hogy mindenkinek mást jelenthet egy-egy szimbólum! Igaz ezeket, a jelentéseket úgy vettem át másoktól, de számomra már vannak egyedi jelentések is, amik az évek folyamán alakultak ki számomra! És nem csak a szimbólumok fontosak a kártyalapokon, hanem azoknak színei, számai is!

Mamadas Putas