Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám

Meditáció

Megváltozott tudati állapot.

Edgar Cayce neves látnok szerint, amiben a meditációról írt, arról szól, hogy:

,, A meditáció lényegében az én kiürítése, amikor megszabadítjuk a teremtő alkotóerőt gátló akadályoktól, s biztosítjuk, hogy pszichikus lényünk energiái természetes csatornáinkban, természetes raitmusban áramoljanak. S kiterjesszék magukat azokon a központokon, és kiindulópontokon keresztül, amelyek a fizikai, szellemi és lelki értelemben kétségkívül erősebbé teszi a gyakorlót, … {accesstext mode="level" level="regisztrált"}a leginkább hozzánk illő erőkhöz és hatalomhoz jutunk hozzá, ami kifejezetten a mi lelkünket képes megnyilvánulásra késztetni a fizikai világban.”

A meditáció személyiségfejlesztő lehetőség!

A meditációnál alacsonyabb tudatszínt elérése a cél, amikor belső lélek hangját hozzuk a felszínre magunkból. Ennél az állapotnál fontos cél, hogy a bennünk munkálkodó gondolatokat, és napi problémáinkat félre tudjuk tenni. Nyugalmi állapot elérése nem könnyű feladat, lecsillapítani pedig épp, hogy nehéz feladat. Amikor Én elkezdetem, azzal a problémával szembesültem, hogy amikor megpróbáltam kikapcsolni és nem gondolni semmire, már épp gondoltam valamire, mégpedig arra, hogy nem gondolok semmire. Na ez érdekes volt számomra! Pedig csak egyszerűen egy nyugalmi állapotot kell elérni, ez a végcél.

Az élet bármely területén jól alkalmazható, hogy lelkünk megnyugodjon és megtisztuljon, a mai rohanó világban. Az Én hivatásomnál is nagy szükségem van rá, mivel más emberektől veszem át, és Ők tudattalanul adják át Nekem a gondjaikat, bajaikat, bánataikat. Ha semmiféle tisztító technikát nem sajátítottam volna el, akkor előbb-utóbb beteg lehetne a lelkem, és ez által a testem is. Épp ezért teszem be ezt a részt a tanfolyamba, remélem, ha egyszer elsajátítottátok, és megtapasztaltátok, hogy mennyire jó dolog, akkor máshol is alkalmazzátok. Nem ragaszkodom kimondottan ehhez a meditációhoz, nagyon sokfajta van már a világon, és mindenkinek egyedi dolga, hogy melyiket teszi magáévá.

Én személy szerint Dr. Holló Erzsébet meditációs gyakorlatait részesítem előnyben, és azt is magamra formázva.

 

Helyezkedjünk el kényelmesen egy széken, úgy, hogy lábunk leérjen a földre, kezünk legyen a combunkon, lazán, elengedve. Egyre ügyeljünk, a derekunk legyen egyenes ülés közben. Nagyon lassan kezdjük el a fejünket, vállunkat, karunkat, derekunkat, és combunkat finoman billegtetni, és közben csukjuk be a szemünket. Érezzük, hogy kezdünk ellazulni, és gondolataink tompulnak. Pár percig üljünk így és próbáljunk teljesen kikapcsolni, hogy a bennünk lévő gondolatok letisztuljanak, leüljenek. Igaz nem könnyű, mert gondolataink belül őrült iramban cikáznak, de ezzel ne foglalkozzunk most még. Pár percig maradjunk ebben az állapotban, és végezetül nyissuk ki szemünket, és tornáztassuk meg testünket.

Első gyakorlatnak és gyakorlásnak elég ennyi is! Remélem kellemes érzésben volt részetek!

Nehéz lecsillapítani a gondolatvilágunkat, és lelkünkben folyó zavargásokat, és csak nyugton maradni. Nem egyszerű feladat, de egyet el kell ismerni, ha egyszer erre rájövünk, hogy hogyan tudjuk ezt az állapotot elérni, akkor könnyen magukévá tudjuk tenni a meditáció alapjait. Nagyon fontos azt tudni, hogy mi vagyunk a testünk, és mi irányítjuk a testet és gondolatainkat is.
Helyezkedjünk el úgy, ahogy az első részben megtanultuk, és lassan becsukott szemmel kezdjünk el számolni 10-től az 1-ig visszafelé. Amikor elérjük az egyes számot, akkor képzeletben képzeljük el, hogy egy ajtó előtt állunk, megfogjuk a kilincset lassan, és kinyitjuk az ajtót. Egy szobában találjuk magunkat, ahol középen van egy szék. Lassan képzeletben megközelítjük a széket, és kényelmesen elhelyezkedünk rajta és becsukjuk a szemünket. Képzeletben is becsukjuk a szemünket és átadjuk magunkat a lelassult elmének. Ekkor elképzeljük, hogy a testünkből gyökerek indulnak el a föld felé a széken át. A gyökerek elérik a padlót, és a földbe ereszkedik, ami által testünkből távozik a rossz, a feszültség, és a problémáink. Majd ha érezzük, hogy sikerült megtisztulni, és átadni a földnek, akkor ugyanezen az útvonalon új energiát kapunk vissza. Ez az energia tiszta, mivel a földből nyerjük. Ez után gondolatban felállunk és elindulunk az ajtó felé, és elkezdünk 1-től 10-ig lassan számolni, amikor a végére érünk, kinyitjuk a szemünket, és mély levegőt veszünk többször, és kicsit tornázhatunk is, hogy testünkbe visszatérjen az élet. Ez mellet még szükséges utasítani a szerveinket, hogy ébredjenek újra, megtisztulva, frissen.

Egy ilyen meditációgyakorlat után, sokkal kellemesebben érezzük majd magunkat, ami valamiféle elégedettség érzéssel fog társulni. De egyet tudni kell, meditálni csak nyugodt körülmények között lehet! Fontos része ez a tanulmányainknak, mivel minden jóslás után tudni kell megtisztulni, elménket, lelkünket, hogy újra befogadó képesek lehessünk!

Érdemes gyakorolni, hogy sikerüljön!
Mamadas Putas