Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám
Acsa Jósnő

Acsa Jósnő

Blogjaim által szeretnék átadni számotokra olyan tapasztalásokat, melyek a valós világban történnek meg! Nem rólam szólnak, hanem, amit veletek élek meg, nevek nélkül, csak érzésekkel, eseményekkel!
Az életről és rólatok szólnak, nektek!

szerda, 05 augusztus 2020 17:19

Jóslás

Ma már másként látom a lapokat. Évek alatt teljesen más jelentést kaptak, mint anno mikor kezdtem. Sokan úgy gondolják elég megtanulni a lapok jelentését és mehet is a jóslás.

A napokban megint átértelmeztem a kártyát, és azoknak jelentését. És miért tettem?

Mindig jelennek meg új dolgok, új helyzetek, ami ma már a XXI-dik században teljesen más, mint anno mikor tervezték a jóskártyákat.

Hetek óta megint nem tudok jót jósolni, és ilyenkor rosszul érzem magam. Ott ül velem szemben egy szerelmes lélek, és nekem azt kell mondanom, hogy menekülj mielőtt nem késő. Vagy, ennek a kapcsolatnak hamar vége lehet. Vagy, baj van az ember jellemével, alkoholista, drogos, függő emberrel állsz szemben. Vagy, nem te vagy az egyedüli játékos a pályán. És még sorolhatnám. Érzem a csalódást, érzem, hogy nem ezt szeretné hallani. Akkor most mi legyen? Hazudjak, csak, hogy boldogan menjen el, de akkor becsapom.

Én nem fogok hazudni, amit látok, érzek, és a lapok mutatnak, azt fogom mondani, de, mindig elmondom, hogy ennek nem kell így lennie. De, még is érzem, hogy nem a megoldást keresi a tudat, hanem, hogy szomorú lesz.

Akarunk-e tisztán látni a lehetőségek között, vagy inkább hazudunk önmagunknak röpke időre?

Ezért kezdtem azzal az elején, hogy a napokban megint sok lap új jelentést kapott számomra. Én nem bántani akarok egy boldog lelket, hanem felemelni, és, ha kell figyelmeztetni, ha, kell boldoggá tenni, de mindig csak lehetőségekben lehet gondolkodni. Ha ezt teszem ez várható, ha azt, akkor az. (ancsajosno)

szerda, 05 augusztus 2020 16:55

Milyen jövő vár ránk?

Az elmúlt években hál istennek egyre több ember lett ezoterikus beállítottságú.

Ez köszönhető annak a tapasztalataim áltál, hogy nagyon sokan szenvednek meg párkapcsolati élethelyzeteket, melyben mélységes fájdalmat és keserűséget élnek meg a csalódások végett. És tudjuk, hogy valaki minél jobban szenved, lelkileg egyre magasabbra jut általa szellemi szinten. Természetesen, ha nem ragadnak benne ebbe az állapotban, és nem lesznek hosszútávon depressziósak. És minél jobban szenved a lélek a tudat fejlődni akar, meg akarja tudni a szenvedéseinek az okát. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha az emberi lélek neki áll tanulni, és megismerni önmagát. Nehéz út szembenézni önmagukkal, de ez lehetőséget ad arra, hogy a lélek felül tudjon emelkedni önmagán. Ha pedig az ember megismeri saját magát általa már más embereket is képes lehet majd.

A tudás, tanulást igényel, a tanulás, tapasztalásokat, a tapasztalások megéléséket.

Önmagunk csak akkor tudunk lenni, ha tisztában vagyunk, azon képességeinkkel mely mindenkiben ott csak nem használják. A mai korban nem használjuk, a megérzéseinket pedig milyen jól jönne, hogy ezeket a szenvedéseinket ne kelljen megélni. Ha, néha hallgatnák belső intuícióinkra mennyivel könnyebben tudnánk helyzeteket, embereket kezelni.

Azért mondjuk, hogy az ember csoda, mert képes saját magát gyógyítani a lelkén keresztül. De a lelkek torzulnak, betegesek lesznek, hiányozik belőlük a szeretet képesség, ami pedig nagyon fontos az emberiség számára. Lehet ezt másként gondolni, de, ha kihal a szeretet a világban, akkor milyen élet vár a jövőben az emberekre. Már most kapjuk a figyelmeztetéseket, egyre több narcisztikus személyiségzavarral küzdő ember lett. Nem jó irányba haladunk, annak ellenére, hogy sok tudat fejlődik, emelkedik, tanul. (ancsajosno)

szerda, 10 június 2020 21:29

Nárcisz szociopata.

Mindenkinek vannak álmai! Álmok melyek előrébb visznek, és nem megállítanak.

Szeretve lenni csoda, és, ha viszont szerethetsz az már leírhatatlan. Vannak illúziók, melyeket saját magad gyártasz. Illúzió bízni abban, hogy egy ember meg tud változni, meg tud változtatni a saját érzelme, akár egy szerelem, főleg, ha függő, nárciszról beszélünk. Illúzió hinni, hogy vannak érdeknélküli érzelmei, és képes bármit is érezni. Nem tudsz kihozni egy embert semmiből, ha ő nem akarja, és miért akarná, hiszen neki minden úgy jó, ahogy van. Ha nem tetszik, léphetnél, de azt meg nem engedi, de te sem tudod letenni! Egy ember felelős, tetteiért, gondolkodásáért, családjáért, gyermekeiért, szerelméért, egy normális lelki világgal rendelkező. De, egy beteg lélek erre nem képes, bármire képes, amit abban a pillanatban el akar érni, de csak abban a pillanatban, a következőben már teljesen másként gondolja, és már nem is fontos neki! A narcisztikus személyiségzavar általában társul, vagy átmehet szociopata zavarba! És akkor felmerül a kérdés, hogy, na, az micsoda?

A szociopátia, más néven antiszociális személyiségzavar súlyos állapot. A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy képtelenek az empátiára, nem tudják beleképzelni magukat semmilyen érzelmi helyzetbe. Ők azok az emberek, akik gátlások nélkül, könyörtelenül valósítják meg céljaikat.

A szociopata emberek vonzó, spontán személyiségek, remek beszélőkészséggel áldotta meg őket a sors. Nehezen viselik az állandóságot, szükségét érzik a folyamatos impulzusoknak, azonban általában felelőtlenek. Gyér érzelmi életük van, szeretnek másokat manipulálni, hazudozni, nem ismerik a lelkiismeret-furdalás fogalmát.

Míg az egészséges emberek esetében érzelmi nyomásra csökken a teljesítmény, addig a szociopata esetében ez a teljesítmény állandó. Csak saját céljaikat követik, mindenkin átgázolva, másokra nincsenek tekintettel. Gyakran agresszívan nyilvánulnak meg, fárasztja őket, ha normális ember látszatát kell kelteniük. Értik és nem érzik a helyzeteket, szituációkat.

Mondjuk azt, hogy az egyik hozza magával a másikat, de még ezekhez társulhat, alkohol, drog, szex függőség, és valahol önbántalmazás is, ha lebukik, vagy nem éri azt el, amit szeretne.

Álmodni jó, de a valósággal szembe nézni sok esetben az életet jelenti, ha egy ilyen ember áldozata lettél. (ancsajosno)

szerda, 10 június 2020 20:49

Furcsa napok, furcsa energiák.

Furcsa energiák, furcsa eseményekkel, és még furcsább érzésekkel a napokban. Olyan mintha megbolondult volna a világ! Hihetetlen történések, amire nem is számítasz, és nem rossz értelemben, de mintha a világ rezgésszintje nem tudna helyreállni, összekeveredett minden. És közben kapkodod a fejedet a körülötted lévő eseményeken. Hirtelen felgyorsult megint minden, ha akarod, ha nem, pedig valamilyen szinten figyelmeztetett minket az Univerzum, hogy lassíts! Kavalkád, energia bombák mindenütt. Hirtelen nem lehet ugyanoda visszatérni, és nem szabadna ott folytatni ahol félbeszakadtak a dolgok.

Valahogyan a teremtés most felgyorsult, ha megfigyeltétek, igaz fázisokkal lemaradva, vagy sokkal előrébb, idő eltolódás. Érdekes megélni csak néha kezelhetetlen.

Ami ebben jó dolog, hogy azért, ha figyeled a jeleket, akkor tudsz változtatni és mindenképpen a pozitív dolgokat engedjétek be, még akkor is, ha éppen rátok zúdulna! (ancsajosno)

péntek, 05 június 2020 10:57

10 milliószoros nap.

A 10 milliószoros napokon minden teremtés 10 milliószoros erővel hat. Hogy ez mit jelent? Azt, hogy minden megnyilvánulásod, tetted következménye tízmilliószorosan hat másokra, és hat vissza rád. Vagyis ezeken a különleges tízmilliószoros napokon érdemes még jobban figyelni arra, hogy optimistán szemléljük a világot, kedvesek legyünk másokkal és önmagunkkal egyaránt. A tízmilliószoros napok jelentősége abban áll, hogy amennyiben ezeken a napokon tudsz gondolkodásodon változtatni, és olyan gondolatokkal megtölteni elmédet, amelyek céljaid felé vezetnek, megnyugvással és békével töltenek el, akkor nagy lépést tudsz abban az irányban tenni, hogy megszabadulj a kellemetlen gondolataidtól.
Hajrá !

péntek, 05 június 2020 10:56

Nárcisz ámítás.

Úgy érzed, hogy túl vagy rajta, letted! De, közlöm, hogy nem, sajnos, ez most csak a lelkednek egy könnyebb állapota.
Most mérlegel, hogy mi lenne, ha visszajönne, és mi, ha nem. És most a nemre játszik, de köze nincs az igazsághoz, amit belül érzel. Talán ez csak az agynak a játék, és hagyja néha, hogy a szívedre hallgass. Főleg a szívedre, és a szíved még akarja. És míg ő akarja ott is lesz benned, és a vágy is, hogy jelentkezzen, akarjon újra téged, annak ellenére, hogy tudod, semmi sem lenne másként.
Most jó neked, csend van benned, üresség, és valahol nyugalom, de sokáig ezt nem bírod, nem ehhez szoktál, hanem a harchoz, veszekedéshez, bizonytalansághoz, vagy is minden rosszhoz, ami egy kapcsolatban lehet. Erre a hullámvasútra van szüksége a lelkednek, hogy úgy érezze, hogy szeretik. Ez lenne a normális? Nem, ezt te is tudod, még ez hiányzik a legjobban és az a remény, hogy valami még is más lesz, ha újrakezditek. Ingázol magadban, hogy mi volt a múltban, mi az, ami szép, és mi a rossz, néha minden hazugságnak tűnik, néha meg minden igaznak és véded őt, magadat hibáztatva. Mi lett volna ha? Semmi! Ugyan ez! Az agyad játszik, és próbálja kijavítani, ami szerinte hiba volt, épp ezért játssza el veled, hogy te vagy a hibás, neked kellett volna másként viselkedni! Aztán idővel kitisztulnak a dolgok, és majdnem minden a helyére kerül, de ennek ellenére még mindig akarja a szíved, lehet csak elégtételnek, lehet, hogy azért mert szereted nagyon, de akarod. És milyen furcsa, ha tudnád, és engednéd magadnak, hogy boldog légy, és elhinnéd, hogy jobbat érdemelsz, és sokkal jobb élet van utána, hogy a szerelem kölcsönös, és jöhet olyan ember az életedben, aki megbecsül, tisztel, és szeret, hát, nem ragadnál benne a lelki nyomorba. Na, látod, addig nem is fog teljesülni ez a lehetőség, mert még mindig őt akarod! És, ha visszakapod, mi történik? Az, mint a múltkor, előtte, közben, és utána! Visszasüllyedsz, egy kapcsolatba ahol kihasználnak, megcsalnak, lecserélnek, hazudnak, és lehúznak lelkileg, anyagilag és csak játszanak veled, bolonddá tesznek, s elveszíted önmagad, és megint áldozat lettél!
Erre van szükséged? Igen! Még, ha olyan rosszul hangzik is, neked van szükséged erre, és addig teszik veled ezt, míg te engeded, és míg neked erre van szükséged! (ancsajosno)

hétfő, 25 május 2020 08:03

Szégyenérzés.

Sokszor gondolkodtam, hogy írok a szégyenérzésről.

Senkinek nincs mit szégyellnie a mai világban, ha áldozati szerepben kell felszámolnia az addigi életét. Az elmúlt években nagyon sok embernek szűnt meg az életében a biztonságot adó otthon, kapcsolatok, munkahelyek. Sokszor találkozom olyan emberekkel, akik ezt szégyellik, rosszul élik, pedig elmondhatják, hogy harcoltak, küzdöttek, mindent megtettek. És általában ezek az emberek tényleg jó lelkű emberek! Ők tényleg a körülmények áldozatai! Mire is gondolok? Milyen sokan elvesztették az otthonukat, és ma albérletben élnek, és valahol ezt nagyon szégyellik, pedig nem kellene. Milyen sokan munkanélküliek lettek, és az óta sem tudnak normális munkát találni, és a megélhetőségük van veszélyben miatta! Milyen sokan elváltak, de nem tudják rendezni az anyagi dolgaikat, és csapdában vannak a kölcsönök, vállalkozási hitelek miatt! Milyen sokan betegek lettek, ami által nem tudnak már úgy dolgozni, élni, mint előtte, és rokkantságiból megélni lehetetlen. És, még lehetne sorolni!

Miért kell lenézni őket? Miért kell, hogy rosszul érezzék magukat? Ma ők, holnap lehet, más kerül ilyen helyzetbe! Sosem lehet tudni, és mindig azt kapjuk vissza, amit adunk.

Senki ne szégyellje magát ezek miatt, sőt, emeljétek fel a fejeteket, mert büszkék lehettek magatokra, és azt is tudjátok, hogy ez csak átmeneti állapot, fel tudtok állni. Azok az emberek, akik lenézik, megszólják, vagy csak érzékeltetik a másikkal, azt kívánom nekik, sose kelljen ezt megtapasztalniuk, ezt az utat melyen ők végigmennek, és sose adják fel ennek ellenére. De, még is emberek vagyunk érzésekkel, gondolatokkal, és, ha nem tudsz segíteni egy szóval nekik, akkor inkább állj odébb és mélyen gondolkozz el, hogy milyen ember lettél! (ancsajosno)

péntek, 22 május 2020 09:07

Tanultunk valamit?

Jó reggelt! 2764 Tanultunk bármit is az elmúlt időszakból? Minden, ami az életünkben jelen van, vagy megjelenik a teremtésünk műve, mely arra szolgál, hogy fejlődjünk, tanuljunk. Nehéz időkön vagyunk túl, de még nem a végén. Beavatkoztak az életünk minden területére, hogy kihívások, feladatok elé állítsák az emberiséget, a világot. De, képesek vagyunk-e megérteni, hogy miért kaptuk, és merre kellene mennünk?

A világot törvények uralják, és mozgatják, Univerzum törvényei, ha akarjuk, ha nem. A törvények meg az embereket, az emberek meg környezetüket. Ezek irányítására pedig a folyamatos tanulás életünk végéig ad lehetőséget számunkra, hogy szellemi, és fizikai téren is fejlődjük és jobbá tegyük a világot melyben élünk! (ancsajosno)

szerda, 20 május 2020 08:29

Párkapcsolati kritikák.

Sajnos a szerelem miatt képesek az emberek önmagukat feladni, hogy megfeleljenek, mert úgy érzik, hogy csak akkor kellenek! Ha már meg kell felelni, akkor ott valami baj! Egy kapcsolatban az emberek változnak, alkalmazkodnak, figyelnek a másikra, de ez nem azt jelenti, hogy önmagát és tulajdonságait, külsejét kell megváltoztatni. Ha ezt nem teszed, meg akkor nem kellesz a másiknak, sőt általában ezzel rontják el az emberek a kapcsolatukat, túl kiismerhetővé válik, túlalkalmazkodóvá, túl megalázkodva csak, hogy megfeleljenek valakinek, aki pedig semmit nem tesz, csak kritizál? Ez lenne a kapcsolat, egyenlőség, szeretet?

Mindenkiben lehet hibát találni, de, ha már valaki azt keresi, akkor ott nincsenek, valós érzek. Soha ne engedd, hogy párod kritizáljon, ha ezt teszi, gondolkodj el, hogy miben is vagy benne! Ha csak a szépben, jóban van melletted az nem valódi társ, hiszen egy pillanat történhet valami, akár betegség is, egy járvány, ami az embert megváltoztatja egy darabig. Az ilyen ember nem fog melletted maradni a bajban, mert neki nincs szüksége olyan emberre, akivel problémák lehetnek. Nem fog melletted állni, segíteni, támogatni, hanem lecserél valaki másra, de a sors majd úgy intézi, hogy ezt neki is meg kell élnie majd valamikor, és akkor ott mellette senki nem lesz, vagy éppen tehernek fogja érezni magát.

Ha szeretnek, akkor olyannak fognak szeretni amilyen vagy, ha még benned az is alakul ki, hogy nem vagy elég jó és változol, de ez a te döntésed, te akaratod, ez még belefér. De, sose kritizáljon olyan ember aki azt mondja szeret, az nem valódi szeretet, és sose változz ilyen ember miatt, úgy sem tudsz neki megfelelni, és nem is kell! (ancsajosno)

szerda, 13 május 2020 06:17

Bizalom.

Változik a világ és változnak benne az emberek. Ami eddig természetes volt, ott most más kezd kialakulni. Eddig az ember főleg a szívére vigyázott, hogy több csalódás ne érje, de ettől függetlenül, mert ismerkedni, és akart is. Félelem mindenkiben volt, aki már csalódott, de most a világot a félelem tartja karjaiban.

Ha most bemész egy boltba, távolságot tartasz, ha beismered magadnak, hanem, hogy van benned egy kis félsz az emberektől. Szép lassan kialakítják bennünk a távolságtartást, az érintkezésmentességet, és furán nézel embertársaidra, legyél bárhol is. Kis időre ki tudod kapcsolni, hogy ne analizálj, és nem tudatosan tartózkodóvá válj. Már sosem leszünk olyanok, mint előtte? Meg tudunk újra bízni egymásban?

Vagy egy olyan világ kezd majd kialakulni, ahol még jobban bezárnak az emberek, magukra csukják ajtaikat, és marad a virtuális világ?

Most kell majd vigyázni arra, hogy a bizalom ne vesszen el, hogy hinni tudjanak az emberek abban, hogy nem kell félelemben élni, hogy sokat tanult az emberiség ebből a figyelmeztetésből. Hinni, hogy kigyógyul a világ, hogy lesznek munkahelyek, hogy lesz munka, és megélhetés, hogy nem fognak éhezni az emberek, gyermekeink, szüleink, és főleg nem a félelmet táplálják majd az emberek, hanem a reményt, és akarást.

Mindenkinek szüksége van a biztonságérzésre, ha ez nincs meg kicsúszhat az ember talpa alól a föld. Kellenek biztos pontok az életben, munka, kapcsolat, egészség, család, kereset, és őszinte kommunikáció! (ancsajosno)