Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám
Acsa Jósnő

Acsa Jósnő

Blogjaim által szeretnék átadni számotokra olyan tapasztalásokat, melyek a valós világban történnek meg! Nem rólam szólnak, hanem, amit veletek élek meg, nevek nélkül, csak érzésekkel, eseményekkel!
Az életről és rólatok szólnak, nektek!

hétfő, 25 május 2020 08:03

Szégyenérzés.

Sokszor gondolkodtam, hogy írok a szégyenérzésről.

Senkinek nincs mit szégyellnie a mai világban, ha áldozati szerepben kell felszámolnia az addigi életét. Az elmúlt években nagyon sok embernek szűnt meg az életében a biztonságot adó otthon, kapcsolatok, munkahelyek. Sokszor találkozom olyan emberekkel, akik ezt szégyellik, rosszul élik, pedig elmondhatják, hogy harcoltak, küzdöttek, mindent megtettek. És általában ezek az emberek tényleg jó lelkű emberek! Ők tényleg a körülmények áldozatai! Mire is gondolok? Milyen sokan elvesztették az otthonukat, és ma albérletben élnek, és valahol ezt nagyon szégyellik, pedig nem kellene. Milyen sokan munkanélküliek lettek, és az óta sem tudnak normális munkát találni, és a megélhetőségük van veszélyben miatta! Milyen sokan elváltak, de nem tudják rendezni az anyagi dolgaikat, és csapdában vannak a kölcsönök, vállalkozási hitelek miatt! Milyen sokan betegek lettek, ami által nem tudnak már úgy dolgozni, élni, mint előtte, és rokkantságiból megélni lehetetlen. És, még lehetne sorolni!

Miért kell lenézni őket? Miért kell, hogy rosszul érezzék magukat? Ma ők, holnap lehet, más kerül ilyen helyzetbe! Sosem lehet tudni, és mindig azt kapjuk vissza, amit adunk.

Senki ne szégyellje magát ezek miatt, sőt, emeljétek fel a fejeteket, mert büszkék lehettek magatokra, és azt is tudjátok, hogy ez csak átmeneti állapot, fel tudtok állni. Azok az emberek, akik lenézik, megszólják, vagy csak érzékeltetik a másikkal, azt kívánom nekik, sose kelljen ezt megtapasztalniuk, ezt az utat melyen ők végigmennek, és sose adják fel ennek ellenére. De, még is emberek vagyunk érzésekkel, gondolatokkal, és, ha nem tudsz segíteni egy szóval nekik, akkor inkább állj odébb és mélyen gondolkozz el, hogy milyen ember lettél! (ancsajosno)

péntek, 22 május 2020 09:07

Tanultunk valamit?

Jó reggelt! Blank Tanultunk bármit is az elmúlt időszakból? Minden, ami az életünkben jelen van, vagy megjelenik a teremtésünk műve, mely arra szolgál, hogy fejlődjünk, tanuljunk. Nehéz időkön vagyunk túl, de még nem a végén. Beavatkoztak az életünk minden területére, hogy kihívások, feladatok elé állítsák az emberiséget, a világot. De, képesek vagyunk-e megérteni, hogy miért kaptuk, és merre kellene mennünk?

A világot törvények uralják, és mozgatják, Univerzum törvényei, ha akarjuk, ha nem. A törvények meg az embereket, az emberek meg környezetüket. Ezek irányítására pedig a folyamatos tanulás életünk végéig ad lehetőséget számunkra, hogy szellemi, és fizikai téren is fejlődjük és jobbá tegyük a világot melyben élünk! (ancsajosno)

szerda, 20 május 2020 08:29

Párkapcsolati kritikák.

Sajnos a szerelem miatt képesek az emberek önmagukat feladni, hogy megfeleljenek, mert úgy érzik, hogy csak akkor kellenek! Ha már meg kell felelni, akkor ott valami baj! Egy kapcsolatban az emberek változnak, alkalmazkodnak, figyelnek a másikra, de ez nem azt jelenti, hogy önmagát és tulajdonságait, külsejét kell megváltoztatni. Ha ezt nem teszed, meg akkor nem kellesz a másiknak, sőt általában ezzel rontják el az emberek a kapcsolatukat, túl kiismerhetővé válik, túlalkalmazkodóvá, túl megalázkodva csak, hogy megfeleljenek valakinek, aki pedig semmit nem tesz, csak kritizál? Ez lenne a kapcsolat, egyenlőség, szeretet?

Mindenkiben lehet hibát találni, de, ha már valaki azt keresi, akkor ott nincsenek, valós érzek. Soha ne engedd, hogy párod kritizáljon, ha ezt teszi, gondolkodj el, hogy miben is vagy benne! Ha csak a szépben, jóban van melletted az nem valódi társ, hiszen egy pillanat történhet valami, akár betegség is, egy járvány, ami az embert megváltoztatja egy darabig. Az ilyen ember nem fog melletted maradni a bajban, mert neki nincs szüksége olyan emberre, akivel problémák lehetnek. Nem fog melletted állni, segíteni, támogatni, hanem lecserél valaki másra, de a sors majd úgy intézi, hogy ezt neki is meg kell élnie majd valamikor, és akkor ott mellette senki nem lesz, vagy éppen tehernek fogja érezni magát.

Ha szeretnek, akkor olyannak fognak szeretni amilyen vagy, ha még benned az is alakul ki, hogy nem vagy elég jó és változol, de ez a te döntésed, te akaratod, ez még belefér. De, sose kritizáljon olyan ember aki azt mondja szeret, az nem valódi szeretet, és sose változz ilyen ember miatt, úgy sem tudsz neki megfelelni, és nem is kell! (ancsajosno)

szerda, 13 május 2020 06:17

Bizalom.

Változik a világ és változnak benne az emberek. Ami eddig természetes volt, ott most más kezd kialakulni. Eddig az ember főleg a szívére vigyázott, hogy több csalódás ne érje, de ettől függetlenül, mert ismerkedni, és akart is. Félelem mindenkiben volt, aki már csalódott, de most a világot a félelem tartja karjaiban.

Ha most bemész egy boltba, távolságot tartasz, ha beismered magadnak, hanem, hogy van benned egy kis félsz az emberektől. Szép lassan kialakítják bennünk a távolságtartást, az érintkezésmentességet, és furán nézel embertársaidra, legyél bárhol is. Kis időre ki tudod kapcsolni, hogy ne analizálj, és nem tudatosan tartózkodóvá válj. Már sosem leszünk olyanok, mint előtte? Meg tudunk újra bízni egymásban?

Vagy egy olyan világ kezd majd kialakulni, ahol még jobban bezárnak az emberek, magukra csukják ajtaikat, és marad a virtuális világ?

Most kell majd vigyázni arra, hogy a bizalom ne vesszen el, hogy hinni tudjanak az emberek abban, hogy nem kell félelemben élni, hogy sokat tanult az emberiség ebből a figyelmeztetésből. Hinni, hogy kigyógyul a világ, hogy lesznek munkahelyek, hogy lesz munka, és megélhetés, hogy nem fognak éhezni az emberek, gyermekeink, szüleink, és főleg nem a félelmet táplálják majd az emberek, hanem a reményt, és akarást.

Mindenkinek szüksége van a biztonságérzésre, ha ez nincs meg kicsúszhat az ember talpa alól a föld. Kellenek biztos pontok az életben, munka, kapcsolat, egészség, család, kereset, és őszinte kommunikáció! (ancsajosno)

kedd, 12 május 2020 08:04

Normális társ.

Semmi nem tud úgy fájni, mintha nem kapsz magyarázatot egy lezárásnál.

Keres magadban a hibát, okolod magadat, hogy nem vagy elég jó, hogy nem vagy elég szép, vagy mit rontottál el.

Semmit!

Ha magyarázatra vársz, kaphatsz olyan okokat melyek nem is valósak. De, manapság már gyávák az emberek szemtől szembe szakítani a másikkal. A szemébe nézni, és azt mondani, hogy ne haragudj, de már nem szeretlek, nem azt érzem, amit kell. Inkább sunnyognak, úgy alakítják a dolgokat, hogy a másiknak elege legyen a helyzetből, és menekülve, félve, mert nem tudja mi van, csak érez valamit, ő mondja ki, hogy vége!

Te meg nem érted, hiszen tegnap még ölelt, és azt mondta szeret! Ma már, hogy nincsenek érzelmei. Akkor felvetődik a kérdés: mikor mondott igazat?

És ott állsz a téboly közepén, és semmit nem értesz. Meg akarod beszélni, meg akarod érteni őt, de teljesen felesleges, és sokszor megalázó helyzetbe hozod magad! Szükség van erre?

Úgy sem az igazat fogja mondani, hogy már egy ideje ismerkedik, beszélget, írogat másokkal. És ő maga sem tudja miért! Vagy is tudja, de sosem fogja bevallani, hogy neki ennyi volt, de még bizonytalan, hogy semmi másról nincs szó, csak izgalmasabb újra hódítani. Felelősség vállalás! Felszínes emberek, mély érzelmek nélkül, hajszolva a vágyainak kielégítésére szolgáló következő áldozatokat.

És te ott állsz megint romokban, önbizalom nélkül, kiégve, újabb sérülésekkel teli! Pedig nem vágysz másra csak egy normális kapcsolatra, egy normális emberrel, normális élettel!

Na, ez a legnehezebb a mai világban egy normális társat, párt találni kortól függetlenül! (ancsajosno)

vasárnap, 10 május 2020 08:29

Három hónap kb.

Nagyon sok embernek igazán most jön a neheze! Magát a bezártságot még úgy valahogy ki lehet bírni, hiszen saját érdeke volt. De, a következő két hónap maga lehet a pokol. Pokol munkahely nélkül, anyagi gondokkal, megélhetési problémákkal. A gazdaság nem áll vissza egyik napról a másikra, és akik eddig dolgoztak még volt mit beosztaniuk, de ez el fog fogyni a következő időben, ha nem tudnak dolgozni. Sokan fognak olyan munkahelyen és munkát végezni, ami átmeneti egy darabig, és szükséges rossz számukra. Eddig mindenki abban reménykedett, hogy nagyon gyorsan visszaáll majd a gazdaság, de szerintem ebben a helyzetben olyan három hónap szükséges. Lehetnek majd olyan cégek, vállalkozások, amik ezt az időt nem élik túl, de mivel magyar emberekről beszélünk, így bízhatunk abban, hogy kreatívan találnak megoldást az emberek. És ugye fontos kérdés hogy mikor nyitják majd meg a határokat, mind túrizmus, mind munka szempontjából. Ha tudjuk tartani ezeket a számokat, akkor június elején, közepén muszáj lesz! Az igazán nehéz időszak nagyon sok embernek most jöhet, de újra talpra fog tudni állni mindenki. De, ehhez még óvatosnak kell lennünk, és vigyáznunk egymásra, nem szabad felelőtlennek lenni továbbra sem! Segítség onnan jöhet majd sok embernek ahonnan nem is várnák! (ancsajosno)

csütörtök, 07 május 2020 21:52

Skorpió Telihold.

A május 7-i telihold során a Skorpió jegyében álló Hold és a Bika jegyében álló Nap az intuícióknak, megérzéseknek, életkérdések feltevésének idejében zajlik!

Ne ijedjetek meg, ha most jobban éreztek, vagy érzékenyebbek vagytok! Érdemes most feltenni azokat a kérdéseket, hogy min változtatnátok , mi az amit elengednétek. A bolygó állások arra is rámutatnak, hogy a vírussal kapcsolatban illúziónak gondoljátok a mostani állapotot, de figyelmeztet, hogy továbbra is érdemes odafigyelni, és óvatosnak elleni, mert még nem vagyunk túl rajta!

A fizikai testeteken is érezhetek furcsa dolgokat, melyet szintén a nagyon erős bolygó állásoknak köszönhettek.

De, felhasználhatjuk most ezeket az energiákat, hogy másoknak, akár a világnak pozitív gondolatok által pozitív energiát tudjuk küldeni. Főleg szeretet energiát, mert annak van a legerősebb rezgésszáma!

Ne használjatok negatív gondolatokat! (ancsajosno)

kedd, 05 május 2020 09:22

Hazugság.

Nem tudsz minden emberen segíteni, de nem is kell.

Megtanultam, hogy nem dönthetek, és nem mondhatom, meg másoknak mit tegyenek, hogyan tegyék, és főleg, hogy mit érezzenek. De, megtanultam azt is, hogy el tudom mondani, hogy a másik hogyan gondolkodik, hogyan érez, és ebből mi várható. Azt meg főleg érzem az emberekben, hogy akkor mit éreznek, és mit gondolnak. Na, és itt van az a pont, amikor sokszor elgondolkodom, hogyha olyan tudattal találkozom, ami még nem képes befogadásra, hogy van-e értelme megmagyarázni, vagy csak hagyjam a megértetést. De, nem hagyom újra és újra elmagyarázom, de látom sok értelme nincs, de akkor sem adom fel, mert tudom, hogy lenyomat képződik, és majd, ha eljön az idő és szüksége lesz rá, és már fel van készülve, jön a megértés. Sokszor érzem, hogy a lélek megbántódik, mert nem azt hallja, amit hallani akar annak ellenére, hogy a tudat tudja már.

Egészen addig nem adom fel, amíg hazugsággal nem találkozom, amikor még saját magának is hazudik az ember. Útmutatást kér, megkapja, aztán jönnek a kifogások, magyarázatok, és pont az ellenkezőjét érjük el, mint amit szerettünk volna. Én a gondolatok által szeretem megváltoztatni az érzelmeket. Bármihez, hogy az ember életében változás álljon be, magát az ember érzéseit kell tudatosan a tudatalattiban megváltoztatni. Nem könnyű, de nem lehetetlen, ez a teremtés alapja, vonzás alapja. De, hazugsággal nem megy, amíg az ember saját magának is hazudik érzéseivel szemben, és csak az igazát akarja hajtani a másiknak.

Ha, nem vagy felkészülve, ha nem akarod igazán, akkor ne ámítsd magad, hogy fel vagy felkészülve. Akkor keresünk olyan technikákat, ami elősegítheti, hogy gyorsabban eljuss ehhez a ponthoz. Egy másik emberrel csak úgy tudsz dolgozni, ha megvan benned a feltételnélküli szeretet és elfogadás felé. De, az istenért, ne én akarjam, ne engem használj a saját lelkiismereted megnyugtatására, ne nekem hazudj, hiszen akkor hogyan segítsek, mikor érzem, hogy nem vagy őszinte? És amikor ezt közlöm, megint jön a magyarázat. Nem szorulsz rá, és arra sem, hogy rosszul érezd magad ez miatt!

Csinálhatsz butaságokat, mert akkor épp úgy érezted, hogy meg kell tenned, na és, nem volt jó ötlet, semmi gond, megyünk tovább. De hazugságokkal nem jutunk sehová.

Lehet haragudni, nem jönni, de én nem az vagyok, hogy azt fogod hallani, amit hallani szeretnél. Később úgy is minden a helyére kerül, és megérted, hogy mit tanítottam, mit mondtam. Emberi kapcsolatoknál a legfontosabb a feltételnélküli szeretet, minden ember jó és szerethető, olyan finom lelkekkel melyek megérdemlik, hogy szeressék őket. Mindenki szeretetre, figyelemre vágyik, hogy tartozzon valahová, de ne minden áron. Ne azon az áron, hogy feladja magát, életét, zsarnokoskodik, rátelepszik, zaklatja a másikat, és hazudik. Ennél mindenki több, értékesebb, és az emberi kapcsolatok nagyon fontosak, még akkor is, ha néha úgy érezzük, hogy nem kellek senkinek. (ancsajosno)