Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám
Ancsa jósnő blog
EGY JÓSNŐ BLOGJA

ANCSA JÓSNŐ

Blogjaim által szeretnék átadni számotokra olyan tapasztalásokat, melyek a valós világban történnek meg! Nem rólam szólnak, hanem, amit veletek élek meg, nevek nélkül, csak érzésekkel, eseményekkel!
Az életről és rólatok szólnak, nektek!

Blank

Kínai Horoszkóp, a születésed éve szerint

Keresd ki a születési dátumodat, melyik évben születtél :

Tipp: A dátum függőlegesen lefelé növegszik!

Bivaly

A Bivaly meglehetősen gyakorlatias, két lábbal áll a földön, s csak készít tervet, azt próbálj a megvalósítani, amit reálisnak elérhetőnek tart. Tevékeny, egész életében arra törekszik, hogy valami maradandót alkosson. Ritkán ragadtatja el magát, nem esik túlzásokba. Igen kitartó, ha valamit elhatároz, tűzön-vízen át megvalósítja. A Bivaly nyugodt, kiegyensúlyozott, és erre is törekszik. Családszerető, s partnerkapcsolatában - még tudat alatt is - a nyugodt, kiegyenlítő társat keresi, olyat, aki általában mindenre igent mond. Társától megköveteli a hűséget, az odaadást. A Bivaly-férfi nagyvonalú társával, kényezteti, de nem tűri el tőle az ellentmondást. De még ezek a keménynek mutatkozó férfiak is igen sérülékenyek a szerelemben. Ráadásul féltékenyek is. A Bivaly-no kifelé a legjobb feleség és anya. De állandóan vágyakozik valami más után: például egy másik kapcsolat után. Az egyhangúság beteggé teszi, de változtatni nemigen mer, s elvágyódását nem mutatja ki kapcsolatában. A Bivaly-típus meglehetősen merev, hagyománytisztelő. Az újat gyanakodva fogadj a, kezdetben elutasítja. Igen jó barátok, megbízhatóak, pontosak. Ugyan-akkor gyakran önzők, vaskalaposak, szemellenzősök és kissé unalmasak. Mégis, aki kapcsolatba kerül velük, elsősorban nem ezeket, a tulajdonságait veszi észre; nyugalmuk, megbízhatóságuk rokonszenvet és szeretetet ébreszt.

Tigris

A Tigrisnek szerencséje van az életben. Uralkodásra, szerelemre és pénzköltésre termett. Forradalmár, ugyanakkor született uralkodó. Szereti a veszélyt, a kockázatot, alaposan megharcol sikeréért. A nehézségek nem ijesztik el, sőt élvezi, hiszen veszély, harc nélkül az élet számára nem igazán vonzó. Ez vonatkozik szerelmi életére, munkahelyén kiharcolt pozíciójára egyaránt.

A Tigris nem törik össze a sorscsapásoktól, sőt, olykor szüksége van a szenvedésekre, megpróbáltatásra, hogy Valóban megérjen. A kompromisszumok számára érthetetlenek, s nem szereti a féligazságokat, félmegoldásokat sem. Nem keresi a biztonságot, s ha nem megfelelő partnert választ, viselkedésével kétségbeesésbe kergetheti. Nem gyűjtöget, nem tervezget előre, a jelenben él, nagyvonalúan megvesz mindent partnerének, amivel örömet szerezhet. Bízik annyira erejében, hogy a jövőben, ha ennek eljön az ideje, ismét bizonyíthat, ismét vállalkozhat - és ismét győzhet. Nem egykönnyen hajtják fejüket a házasság igájába, későn választanak házastársat, s ezt is csak kényelemből teszik. A Tigrisek nehezen maradnak meg egy foglalkozásnál. Szeretik magukat több területen is kipróbálni - és győzni. Ugyanakkor a Tigris vakmerősége és vezetői szerepre törekvése mögött igen sok érzékenység és hiúság húzódik meg. Szereti, ha csodálják. Sokan nagyképűnek, beképzeltnek tartják, nehezen viselik el a Tigris természetét, de o ezzel nem sokat törődik. A legtöbb Tigris jómódú, és életét életművészként éli. Talán az életben több nehézséget kell leküzdenie, mint másoknak, de ez láthatóan nem zavarja.

Optimizmusát, vakmerőségét egy életen át megőrzi s társának, kell megértőn viselkedni, kalandjait elnézni, ha vele akar maradni hosszú távon. Mégis megéri, mert a Tigrisre minden tekintetben számítani lehet, ereje, tehetsége egy életen átbiztosítja családja biztonságát.

Nyúl

A Nyúlban nincs semmi forradalmi, viharos, szenvedélyes. Megbízható, jóindulatú, bár olykor kissé fondorlatos. Sok a barátja, de számára a család a legfontosabb. A Nyúl szeret védeni, anyáskodni, ápolni, gondoskodni. Olykor kicsit körülményes, nehezen dönt, főleg fontos kérdésekben ingatag, bár megpróbálja erősnek mutatni magát. Meglehetősen konzervatív. Nem siet el semmit, életében legfontosabb a biztonság. Ha változtatnia kell valamit vagy valamin, szenved tőle. Igen érzékeny típus, meglehetősen gyanakvó is, hajlamos mindent félreérteni, könnyen megsértődik. Hangulatember, olykor igen vidám, de gyorsan le tud törni, látszólag ok nélkül. A Nyúl-nő jól öltözködik, jó érzéke van a divathoz, szeret flörtölni, de elsősorban a biztonságra törekszik. Ez jellemzi a szerelmi életét, ez jellemző az üzleti kapcsolataira is. Igen megbízható, jó társ. Egészségük jó, vigyáznak magukra, nem esnek túlzásokba evés, ivás tekintetében. Általában kitűnő művészi adottságokkal rendelkeznek. Sok közöttük az író, költő, drámaíró. S még egy jó tulajdonsága van a Nyúlnak: ha óvatos természete és megfontoltsága ellenére bajba kerül, ügyesen ki tud mászni belőle.

Sárkány

A világ legnagyobb szívtiprói, legnagyobb kurtizánjai a Sárkány-nők, de a Sárkány-férfiak is nagyszerű szeretők. Messzemenőn nagyvonalúak, főleg, ha vendéglátásról van szó. Nyíltszívűek; utolsó ruhájukat odaajándékozzák, de nem az utolsó fillérüket. Színesek, ötlet dúsak, és kiválóan értenek az ötletek megvalósításához is. Szinte egy percig sem tudnak nyugton maradni. Többre viszik az életben, ha egy kicsit visszafogják magukat. Maguknak való emberek, általában különcök, környezetük számára kiismerhetetlenek. Sokat foglalkoznak a lélekkel, az élet értelmével. Sok Sárkány ért és vonzódik a hipnózishoz. Megfejthetetlen vonzerő sugárzik belőlük, és ez sikerekhez segíti őket. Hűtlenek nagyon nagy a függetlenségre való törekvésük. Egy Sárkánnyal való szerelem a partnernek majdnem mindig szenvedést okoz, de ezt csak később veszi észre. A Sárkányok spontánok, a bolond ötletekből soha nem fogynak ki... A Sárkány-nők hallgatnak kalandjaikról. Amibe a Sárkányok nyúlnak, arannyá válik. A szerencse nem hagyja el őket az életben. Nem kedvelik az alárendelt viszonyt, és boldogtalanok, ha mások szabják munkájukat meg. Mint főnök, a Sárkány fel tudja lelkesíteni beosztottjait, és nem nyugszik, míg nem érnek el kiemelkedő eredményeket. Hivatásában a Sárkányok odaadók, megbízható, jó kollégák. Fáradhatatlan, ha valamit el akar érni, de a számára nem tetsző munkát szívesen továbbadja. A pénzhez nem sok érzéke van. Hamar kifolyik a markából, igaz ugyanilyen gyorsan újra meg is szerzi.

Kígyó

A világtörténelemben sok szép vonzó asszony született a Kígyó jegyében. Sokat adnak - főként a nők - a külsőre, külsőségekre. Nem sajnálják a pénzt a kozmetikára, szép ruhákra. A Kígyó-nő - nő tetőtől talpig. Olykor túlértékelik magukat, a munkába viszont nem akarnak sokat befektetni. Gyakran mégis az ölükbe hullik a szerencse ezt kiváló szervezőkészségük biztosítja. A Kígyó kissé kétszínű. Ha mégis barátságot köt valakivel, akkor az egy életre szól. Intelligens, gyors felfogóképességű, gyakran döbbenti meg az embereket titkolt tudásával, homályos jóslataival. Lelkében együtt él a pokol és a mennyország, a jó és a rossz. Sok függ az élettárs ügyességétől, miként alakul a Kígyó, megtalálja-e a belső harmóniát. Ha a Kígyó-férfi fejébe vette, hogy megszerez egy nőt, megszerzi. Ha megszerezte, úgy tartja, mint egy madarat az aranykalitkában, s olyan féltékeny, hogy önuralmát is elveszítheti, és tettlegességre is sor kerülhet. Ha elveszítették érdeklődésüket a társ iránt, akkor sem engedik szabadon. Egyszerűen nem tudják elviselni, hogy a másodhegedűs szerepét játsszák. Büszkeségük ezt nem engedi.

A Lovak hiúak, szeretnek feltűnést kelteni. Ha belépnek valahova, rögtön magukra vonják a figyelmet és a többiek mellékszereplőkké válnak. Hajlamosak fejjel menni a falnak. Ilyenkor nem segít a jó tanács. A Ló mindig azt teszi, amit jónak lát. Spontán elhatározásaikkal kétségbe ejtik partnerüket. Olykor nagyképűek, de ez közkedveltségüket nem csökkenti. Gyakran megrészegülnek saját hatalmuktól, sikerüktől.
Talpraesettek kifelé nagy öntudatot mutatnak és határozottak, befelé nagyon is tisztában vannak gyengéikkel, és ez bizonytalanná teheti őket. Mindig szükségük van a biztos otthonra, a szerető partnerre. Szenvedélyes szeretők. A szerelem fontos szerepet játszik az életükben. Szerelemből a legnagyobb ostobaságokra is képesek. De elhatározásuktól ekkor sem lehet eltéríteni őket.
A Ló nem hű. Amilyen gyorsan fellángol a szerelme, olyan gyorsan le is lohad. Szereti a szabadságot és a függetlenséget. Ez már gyerekkorában is észrevehető. Nem kedvelik, ha le akarják kötni vagy be akarják zárni őket. Óriási, szinte kimeríthetetlen energiával rendelkeznek. Szívesen utaznak, légszívesebben társaságban. Nem érzik jól magukat egyedül. Nem szívesen maradnak meg egy helyen. Nyugtalanok, s türelmetlenségük miatt nem képesek egy tájat, egy országot igazán élvezni. A négy fal között, otthon ülni a legborzalmasabb gondolat a Ló számára. A Ló-nők szívesebben vesznek, mint sütnek süteményt, hiszen a boltban olyan jókat lehet fecsegni! A Ló-nő mindig követi a legújabb divatot. Általában karcsú és jó megjelenésű. Ért hozzá, hogy férfi nélkül is érvényesüljön. Már tizenéves korában is saját útját járja a Ló-lány. Szoros kapcsolatra ifjú éveiben nem törekszik. A Ló-nőknek nagyok az igényeik, nincs könnyű dolga annak a férfinak, aki elveszi őket feleségül. Folyton folyvást a saját akaratukkal akarják érvényre juttatni a szerelemben is. A válási arány közöttük igen magas.
A Lovak szokatlan vidámsággal vannak megáldva csodálatosan, tudnak szórakoztatni. Ha még meg is dicsérik őket, csúcsteljesítményre képesek. Középkoruk felé a legvadabb Lovak is lecsitulnak, lendületük is alábbhagy. A nagy láng takarékon ég tovább. Lehiggadnak, kiegyensúlyozottabbak, elégedettebbek lesznek. Gyakran életművésszé válnak. Minden hatvanadik évben születik a "Tűzló". Azok a "Tűzlovak", akik ma élnek, 1906-ban vagy 1966-ban látták meg a napvilágot. A "Tűzlovak" nem átlagemberek. Nem köznapi módon élnek, sokra viszik, nagy művészek, politikusok lesznek, de akad olyan is, aki tönkreteszi önmagát és családját. Visszatérve a "normális" Lovakhoz: pénzügyekben szinte hatodik érzékkel rendelkeznek. Anyagi helyzetük miatt nem kell aggódni.

Kecske

A Kecske elragadóan kedves és bájos. Egyszerűen szeretni kell. Sokat vár az élettől, de nem akar mindezért megdolgozni. Nem arra született, hogy saját magától megálljon a maga lábán, mindig kell valaki, aki ösztönzi, aki mögötte áll. Egyedül nem érzi jól magát, a másik gondoskodására, kedves vonzódására feltétlenül szüksége van. Hirtelen lelkesedik, de általában nem sokáig tart a lelkesedése. Nagyon fontos, hogy anyagilag biztonságban éljen. Nagyobb erőfeszítésre is képes, hogy ezt elérje. Mindig magasabbra tör, de segítséggel.

Jó szívű, jóindulatú. Mások véleménye mindig fontos számára. Szokatlanul kreatív, mesés ötletei vannak, és senki sem ért hozzá jobban, mint a Kecske, hogy saját ötleteit másokkal megvalósíttassa. Élénk a képzelete, vonzódik a misztikához. Soha nem mond, többet vagy beszél hangosabban, mint amennyire szükség van. Szerény viselkedése megtévesztő, a Kecske nagyon igényes és sok-sok minden kell neki ahhoz, hogy elégedett legyen. Nem köt gyorsan barátságot, de akit méltónak talál rá. Annak barátja marad egy életen át. Csodálatosan érzéki és hűséges tud lenni. De érzékenysége miatt sok időre van szüksége, míg teljesen megbízik társában. Nem túlságosan jó szervező, de azt a látszatot tudja kelteni, mintha hihetetlenül gyakorlatias lenne. A rutint gyűlöli, a pontosságot soha nem fogja elérni.

Nem szívesen mond le semmiről, viszont szokatlanul nagyvonalú tud lenni, ha az ajándék semmibe sem kerül neki. Csalhatatlan ösztöne van ahhoz, hogy pénzhez jusson. Döntéseiben borzasztóan hirtelen. Minden lehetséges a Kecskénél, csak azt az életet nem szereti, amely évekre rögzített szolgálati időt ír elő. Egy rosszindulatú megjegyzés a Kecske-nőkről: ok adják ki a legtöbb pénzt ha nem a saját pénzükről van szó. Ez azonban túlzás.

A Kecske-no nem akarja kihasználni a férfiakat, de ha felfedez valamit, ami kielégíti a szép, az esztétikum iránti vágyát, nem tud ellenállni neki. Kissé megbízhatatlan és életvidám. Szívesen lakik a zöldben, messze a zajtól, bűztől, egy tipikus parasztházban, kerttel és 1ehetoleg sok érkező, távozó emberrel. A nagy üzletektől jobb, ha távol marad, hacsak nincs hűséges, megbízható tanácsadója.

Majom

Közös jellemvonásuk, hogy szeretik a nagy show-műsorokat. Kiválóan értenek hozzá, hogy felhívják magukra a figyelmet. Tele van vannak vállalkozó kedvvel. Szájuk, kezük, lábuk mindig mozgásban van. Akkor érzik magukat igazán jól, ha társaságot szórakoztathatnak, és legjobban a saját vicceiken nevetnek. A Majom egy húzásra kiissza a pezsgőspoharat. Keveset törődik azzal, hogy más emberek miként vélekednek róla. Magával van elfoglalva. Kevés alvással beéri, szenvedélyes dohányos, az alkoholt minden mennyiségben bírja. Csodálatosan mozgékony, dinamikus; a Majmok nem akarnak és nem is tudnak mások lenni. A család néha szenved emiatt, de a Majommal soha nem unalmas az élet.

Vidám természetűek, jó barátok és fogékonyak a tréfára. Értelmük kiváló. Ez már fiatal korukban megmutatkozik tehetségesek, okosak és ügyesek, de sokszor lusták, borzalmasan megbízhatatlanok és felületesek. Néha füllentenek is . . .

A Majmok későn házasodnak. Nehezen szánják rá magukat, nem szívesen adják fel függetlenségüket. A Majom-nő ugyanolyan hajlamos a hűtlenségre , mint a Majom-férfi. Csak: a nő titokban csinálja, a férfi pedig szívesen hivalkodik kalandjaival. A szerelmi bánat nem töri le őket, ennél sokkal jobban szeretik önmagukat. Más jegy alatt születettekben komoly sebeket ejthetnek.

A Majom semmit nem vesz komolyan; számára az élet játék. Játékos természetük miatt szívesen választanak játékokkal összefüggő munkát. Szerencsés természetűek. Játszva átjutnak az akadályokon, de türelmetlenségük és felületességük miatt néha nagy lehetőségeket szalasztanak el az életben. Ez nem okoz számukra gondot, az élet szüntelenül újabb lehetőségeket kínál...

A Majmok ideig-óráig jó bajtársak, barátjuk me1lett jóban, rosszban kitartanak, de aztán hirtelen eltűnnek. Új és érdekesebb barátért elfelejtik a régit. Ha ezt szóvá teszik, úgy állítják be, mintha a másik lenne ebben a hibás. Addig csűrik-csavarják a szavakat, amíg minden a régi nem lesz közöttük. Már amíg a Majom ismét el nem tűnik .A Majom elbeszéléseiben olykor túlzásokba esik. Logikus gondolkodású, derűlátó, jövőjét mindig fényesnek érzi. Kiválóan ki lehet jönni velük, ha elbeszéléseiket nem hisszük el szó szerint. A Majomhódító művészetének nem könnyű ellenállni. A Majom-férfi pompásan érti, miként lehet a nőket rabul ejteni és hálóban tartani. Szerelmi ömlengéseivel csodálatos sikereket ér el.

A Majom-nő hangulatember. Nem adja ki soha, amit valóban gondol. Szív dolgában ok a legfelületesebbek. Az együttérzés teljesen idegen a Majom-nőktől. A lelkiismeret furdalást alig ismerik. A flörtre úgy van szükségük, mint a mindennapi kenyérre, csak így érzik jól magukat . A Majom-no ruhatára farmernadrágokból és pulóverekből áll. Tükör előtt állni számára időpocsékolás. Teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak róla, o úgyis meg van győződve arról, hogy csinos. A Majmok azt teszik, ami tetszik nekik, amiben kedvüket lelik, még ha az nem is egészen szabályszerű. Mindezek ellenére a Majmokkal nem lehet sokáig haragot tartani. Eredetiségük, jókedvük miatt egyetlen társaság sem tudja őket sokáig nélkülözni. A Majmok az életben szívesen mutatkoznak többnek (drága autó, elegáns szálloda stb.), mint amit valójában megengedhetnének maguknak. Házastársi kapcsolatukban olyan partnerre van szükségük, aki vállalkozó kedvüket egy kissé fékezni tudja. Jó tanács mindenkinek, akinek Majom a házastársa vagy a partnere: ne zárjuk őt ketrecbe! Hagyjuk beszélni, hagyjuk terveket kovácsolni, és hagyjuk meg a kis játékait. Csak akkor kell közbelépni, ha valami komolyra fordul a meggondolatlansága miatt. A Majmok. álmodozók, gyakran járnak a fellegekben, de ha egy fontos célt tűznek maguk elé, azt igen szívósan és gyakorlatiasan képesek megvalósítani.

Kakas

A Kakas bátor, büszke, mindig megmondja, amit gondol. Igaz, szereti a feltűnést, vágyik az elismerésre, szereti, ha észreveszik. Semmi nem tudja a Kakast annyira elkeseríteni, mintha mellőzik. Mindezt a Kakas nemcsak hiúságból teszi, sokkal inkább belső bizonytalansága miatt. Ezért mindenkinek tudnia kell, hogy a világon van, nem szabad őt elfelejteni.

A Kakas jegyében született férfi meglehetősen konzervatív, bár az első pillanatban ez nem tűnik fel. Kellemes társasági lény, mindig barátságos és előzékeny. Minden helyzetet gyorsan átlát, de többnyire nem bízik másokban, csak önmagában. A Kakasok szívesen építenek fel álomvilágot, amelyben a fényes főszerep nekik jut. Nem szívesen vállalnak nagyobb kockázatot. De ha kényszerítik őket, belemennek a legveszélyesebb kalandokba is. A szerelemben a Kakas tüzes, hamar lángra lobban. A Kakas-nők és -férfiak egyaránt kedvüket lelik abban, ha elcsavarhatják valakinek a fejét. Gyakran párosul a szerelmükben a csapodárság az érvényesülési vággyal. Maróan gúnyosak tudnak lenni. A régi kínaiak ezt így fejezték ki: "Végzetes adottságuk van ahhoz, hogy azt bántsák meg a legjobban, akit a legjobban szeretnek." Nehezen találnak maguknak olyan megbízható, hűséges partnert, amilyenre szívük szerint vágynak. Életük többnyire nagyon változatos Szükségük van az állandó felemelkedésekre és zuhanásokra. Szeretnek ujjongani, szeretik a vidámságot, de a zűrzavarokat is élvezik.

A Kakas-gyerekek megpróbálnak korán belekóstolni az életbe. Tanáraikra és társaikra hatást akarnak gyakorolni. Szívósságukkal, energiájukkal mindig elérik azt, amit elhatároztak. Már fiatal korukban is megmutatkozik nagy találékonyságuk. Erősek, elevenek, kiváló sportolók. Vasból van az idegrendszerük, nagyon jó a szervezőkészségük. Szívesen mennek tanári vagy tiszti pályára.

A Kakas-nő számára a házasság nem kényszerzubbony. Ezt férjüknek már a házasság elején tudomására hozzák. A Kakas-nő nem a legjobb anya. Nem tudja elképzelni életét gyerek nélkül, nem hanyagolja el őket, de ha a szerelemről vagy az érvényesülésről van szó, akkor a gyerek a második helyre kerül. Ha egy Kakas-nő kiszemel magának egy férfit, előbb-utóbb biztosan megszerzi magának.

A szerencse általában nem hullik az ölükbe, mindenért keményen meg keli dolgozniuk.

A Kakas-férfinak szüksége van arra, hogy nők vegyék körül. Férfiak társaságában nem érzi jól magát, riválisokat lát bennük. A Kakas-nőket könnyű becsapni, igen naivak, gyanút1anok, hiszékenyek...

Kutya

A hűség és a megbízhatóság a Kutya legjellemzőbb tulajdonsága. A legnagyobb állóképességgel, állhatatossággal rendelkezik, ami csak elképzelhető. Igen család szerető. Ha megbomlik a családi harmónia, boldogtalan, és igyekszik a békét gyorsan helyreállítani. A legnagyobb idealisták közöttük találhatók. Önzetlenek, nemcsak saját magukra gondolnak. és fáradságot nem ismerve dolgoznak, hogy elérjék a közös célt.

Hibájuk: gyakran önfejűek és konokok. Nehezen viselik el a bírálatot. Ha valami nem a kedvük szerint történik, ingerlékenyek és harapósak lesznek. De csak rövid időre. A következő pillanatban segítenek - akár az ellenségeiknek is. Nincs még egy olyan állatjegy, amelyik segítőkészebb lenne nála. A Kutyára mindig lehet építeni, feláldozza magát másokért. A külsőségek nem érdeklik, nem dicsekvők, ragaszkodnak kedves tárgyaikhoz, ruháikat évekig hordják, nehezen válnak meg tőlük. A Kutya-nők a legagresszívabb férfiakkal is kijönnek, nyugalmukat megőrzik. Mindig készek a vigasztalásra, a kiengesztelésre.

A Kutya-gyerekek szeretik, ha kényeztetik őket. Mindig van egy csendes sarkuk, ahová egyedül visszahúzódnak, ahol álmodoznak. Kedvenc játékukat sokáig megőrzik. Hivatásukban nem nagyra törők, kiegyeznek a második hellyel is. Nem halmoznak fel nagy anyagi Javakat, kevesebbel is beérik. Szívesen morfondíroznak. Minden kutyában rejtőzik egy kis filozófus.

A Kutya-nő, a Kutya-férfi szerény, azt hangsúlyozzák, hogy a boldogsághoz kevés is elég az életben. Nem anyagiasak, de a-pénzre azért szükségük van, hogy másokat kényeztessenek, boldoggá tegyenek. Kissé bizalmatlanok, ezzel aztán a maguk és mások életét megkeseríthetik. A Kutya alapos, amit tesz, azt mindig meggondoltan teszi. Szorgalmas, de ezt környezete nem mindig ismeri el. Borúlátó, állandó félelemben, riadókészültségben él. Általában nem bőbeszédű. Állhatatossága miatt a szerelemben majdnem mindig célhoz ér, pedig nem sieti el a dolgot. Ha a Kutya partnere is türelmes, ideális házasság jöhet létre. A Kutya-nőre nyugodtan rá lehet hagyatkozni, hű, rendszerető, kiváló háziasszony, gyerekeiről lelkiismeretesen gondoskodik. Nagyon igazságos. Magánál és másoknál is magasra teszi a mércét - az erkölcs terén is. Gyakran választ olyan pályát, ahol a szegényeken, betegeken, gyengéken segíthet. Szívesebben ad, mint kap. Nagyvonalú, és hálát soha nem vár el jó cselekedeteiért. Akinek Kutya a partnere, ne felejtse el, hogy a legnagyobb szerelem idején is szüksége van egy zugra, egy csendes sarokra, ahol zavartalanul egyedül lehet. A Kutya ugyanis individualista, olykor félénk, néha valóságos különc, de a legkedvesebb fajtából.

Disznó

A Disznó jegyében- születettek szerencsések. Hivatásukban következetesek és anyagiakban sem szűkölködnek. Mindig elérik kitűzött céljaikat, bár sokáig tart a tervek valóra váltása. A szerencse gyakran váratlanul hullik az ölükbe. A Disznó sokszor nehézkes, olyan dolgokon rágódik, amelyek valójában egyáltalán nem jelentenek gondot. Ha a Disznó elégedetlen partnerével, nem mutatja ki, nem csap patáliát. Gyűlöli a veszekedést, inkább mindent magába fojt. A Disznók érzékenyek és kissé félénkek. Félnek a nagy szenvedélyektől, a mindent elsöprő szerelemtől, de szívük mélyén mégis erre vágynak. A Disznó-nő mindent feláldoz azért, akit szeret, akkor is, ha vonzalmába beletipornak. A Disznók hűségesek, őszinték és türelmesek, de gyakran ijesztően naivak, gondtalanok, könnyen elengedik magukat. A Disznó-nők sokszor úgy érzik, hogy jóságukat a férfiak kihasználják. Igazi életművészek. Értenek ahhoz, hogy az elveszett helyzetekből is kihozzanak valamit. Nagy adag életbölcsességgel rendelkeznek, tudják élvezni az élet szépségét, örülni apró dolgoknak is. Hibájuk, hogy nem képesek a kompromisszumra. A Disznók nagy ínyencek, olykor túlzásba is viszik, s ez egészségügyi bajokhoz vezethet. Elsőrangú konyhaművészek. Valamilyen művészi hajlammal e típus képviselői is rendelkeznek. Fodrásznők és divattervezők között gyakran találunk Disznó-nőket. A Disznók ugyanis szívesen végeznek alkotó tevékenységet, és ilyen szakmákban csodálatra méltó eredményeket képesek elérni. A Disznók a nyilvánosság előtt félénkek, de ezt nem szívesen vallják be. Még valami, amit nem szívesen vallanak be: kicsapongásra való hajlamukat. A Disznó-nő mégis kiváló anya.
A Disznókat - mindegy, hogy nők vagy férfiak - nem lehet az elveiktől eltéríteni. Kevés az igazi barátjuk. E téren nagyon válogatósak. Ha valakit a szívükbe fogadnak, mindent megtesznek érte és a barátságért. Szeretnek mulatni, vidámak. Divatosan, de nem feltűnően öltözködnek. Néha szenvedélyes kertészek. Társaságukban mások is jól érzik magukat. A Disznó jegyében születettek úgy érzik, hogy mindent egy kicsivel jobban tudnak a többieknél.

Patkány

A Patkány szereti az anyagi jó világot. Erre törekszik elsősorban, és ezt előbb-utóbb el is éri. Nem éri be kevéssel, mindent meg akar szerezni, elérni, s ha számításai nem válnak valóra, csalódottan vonul vissza. Igaz, ilyen elkeseredett életunt, kedvetlen típussal ritkán találkozunk. Szeretnek a középpontban lenni, társasági emberek, jól szót értenek mindenkivel, született diplomaták. Az életben minden helyzetben fontos szerepet kívánnak játszani, s ez általában sikerül is nekik. Értelmesek és furfangos, terveik tűzön-vízen keresztülviszik. Kedvesek, előzékenyek és elbűvölőn tudnak viselkedni: Hihetetlenül szívósak, törekvők, képesek tartósan hosszan dolgozni céljuk eléréséért. Mégis gyötri őket valami állandó félelem a hibázás veszélytől, csődbejutástól. Az életet, amikor minden simán megy rettenetesen, élvezik. Igen magasra állítják a mércét, szeretnek magas színvonalon élni Ugyanakkor mindenféle társaságban és minden helyen jól érzik magukat, legyen az kiskocsma, drága bár, luxusvilla vagy vidéki ház. A lényeg, hogy sok barát vegye körül őket, és lehetőleg ők legyenek a társaság középpontjában. A Patkány ismeretségi köre igen nagy, bár barátja kevés van, mert rosszul választja ki őket. Döntéseiben ugyanis gyakran téved, s nem ismeri fel (vagy csak későn) az igazi értékeket. A Patkány-nők már igen korán kiválasztják azt a férfit, akit azután egy életre akarnak, s ha lehet; nem is engedik el őket. Gyakran azonban ez a választásuk is elhamarkodott, téves, s ilyenkor, ha a szerelemben csalódnak de nem harcolnak új szerelemért, partnerért, gyakran teljesen visszavonulnak, feladják álmaikat. Ha társuk megértő teljes szerelemmel, szenvedéllyel képesek szeretni, elkényeztetik, gyengédséggel veszik körül. Jellemző a Patkány hölgyre az érzékiség és az is, hogy igazi, kellemes otthont képesek teremteni választottjuknak. Ha birtokolnak valakit, nem szívesen válnak meg tőle, s ha ez mégis megtörténik, lelkük békéje, egyensúlya felbillen. A Patkány-nőknek alaposan meg kell nézniük, kit választanak, kibe szeretnek bele, kihez kötik az életüket, mert hajlamosak a meggondolatlan lépésekre. A Patkány-férfiak is vonzók, kedvesek, ügyesek; kitűnő társasági emberek. Olyanok, amilyeneket a nők kedvelnek, még akkor is; ha külsőleg nem valami vonzók, mert a kedvességük, jó kedélyük így is vonzóvá teszi őket: Hangjuk kellemes, szeretnek jókat nevetni, sokat és szívesen beszélnek. Mind a Patkány nő mind a Patkány férfi szereti, ha jókat, kellemeseket mondanak róla. Hiúak, érzékenyek, de szeretetreméltók. Hibájuk van bőven. Ilyen például, hogy nem tud titokban tartani híreket, pletykákat, amelyeket nem lenne szabad továbbadniuk. Néha utólag megbánják, hogy már megint eljárt a szájuk. Olykor kifejezetten bőbeszédűek, nem tudják magukba zárni örömüket, bánatukat. Pozitív tulajdonságuk a kitűnő humorérzék. Kedvességgel, őszinteséggel könnyen megnyerhetőek, és ha már barátnak tartják a másikat, a kapcsolatot megőrzik, ragaszkodók, hűségesek. Általában a Patkány jegyében születettek egészsége kitűnő, s ha mégis megtámadja a szervezetüket valami kór, könnyen, gyorsan gyógyulnak.

Szimbólumok a TAROT kártyában

Még egy fontos dolog van a kártyákban, és ez pedig a szimbólumok jelentése, főleg a kis arkanumnál!
Csak akkor érthetjük meg a lapokat, ha tisztában vagyunk ezeknek jelentésével, természetesen az elől sem zárkózom el, hogy mindenkinek mást jelenthet egy-egy szimbólum! Igaz ezeket, a jelentéseket úgy vettem át másoktól, de számomra már vannak egyedi jelentések is, amik az évek folyamán alakultak ki számomra! És nem csak a szimbólumok fontosak a kártyalapokon, hanem azoknak színei, számai is!
 
1. levegő: gondolatok, a mentális energiák szelleme, kommunikáció, szabadság

2. íj és nyíl: célorientált, közvetlen kommunikáció

3. bika: erő, energia, termékenység, hatalom

4. pillangó: átalakulás, szabadság

5. teve: függetlenség, igénytelenség

6. színek:
 • kék: bölcsesség, mentális területek
 • barna: Föld, anyag
 • sárga: szellem, spiritualitás
 • arany: átalakulás
 • zöld: kreativitás, fejlődés
 • piros/narancs: vitalitás, életenergia, tűz
 • lila: harcos színe, habozás nélküli cselekvés, nem kiszámított szeretet
7. rák: lojalitás a kapcsolatokban, választott család

8. kereszt: ellentétes területek, elemek egyesülése, ellentétek áthidalása

9. korona: tudatosság, megvilágosodás, királyi tulajdonságok

10. kristály: megvilágosodás, tisztaság

11. kelyhek: szerelem, szeretettel teli kapcsolatok, a víz elem hordozója

12. korongok: pénzdarabok, a föld elem hordozója

13. galamb: ártatlanság, tisztaság, béke

14. sas: a madarak királya, újjászületés, szabadság, spirituális feleszmélés, a szexuális energia transzformálója

15. föld: anyag, test, pénz, tulajdon, táplálék

16. tojás:
 • szárnyas: megújulás
 • kígyóval: univerzum, termékenység, kreatív erő
17. szem: érzékelés, felismerés

18. tűz: energia, vitalitás, intuíció, megtisztulás, akció, dinamika

19. hal: vízzel kapcsolatos (termékenység, lélek, tudattalan)

20. fejfedő vagy fejdísz: kiterjesztett érzékelés, lelki fogékonyság

21. ló: fiatalság, energia, szexualitás, férfi jelleg, lelki vezető

22. oroszlán: az állatok királya, erő, merészség, kreativitás

23. lótusz: általában a Kelyhek lapjain található, szerelem (víz elem)
 • fehér: adakozó szerelem
 • rózsaszín: elfogadó szerelem
24. Hold: női princípium, befogadó jelleg, fogékonyság

25. meztelenség: nyitottság, sebezhetőség, védtelenség, szabadság

26. pentagram: régi mágikus jel
 • ha a csúcsra felfelé néz: egészség, reveláció, boldogság, szerencse
 • ha a csúcsra lefelé néz: elvesztett egyensúly, boldogtalanság, spirituális eltévelyedés
27. szivárvány: teljesség, harmónia, tökéletesség, kapcsolat

28. kos: erő, új kezdet, úttörő

29. rózsa: általában a Kardok lapokon szerepel, világosság, igazság, bölcsesség, tisztaság

30. skorpió: halál és újjászületés, az első fok az átalakulás lépcsőjén (skorpió-kígyó-sas)

31. kígyó: átalakulás, a régi külső levetése

32. Nap: férfi princípium, kreatív energia

33. kardok: a levegő elem hordozói

34. tigris: félelem

35. botok: a tűz elem hordozói

36. víz: érzések, érzelmek, tudattalan

37. szárnyak: a nem anyagi dolgok megtestesülése, lélek

Energiaközpontok

Ó indiai eredetű szó a csakra, jelentése: KERÉK.

Ha csakrákról beszélünk, akkor energiaközpontokat kell, hogy értelmezzünk ezen a szón. A csakrák a fejlődésünkben, a tudattal, és természetesen a fizikai valóságunkkal is kapcsolatban áll. Természetesen ehhez a témához kapcsolható a kövek és színeknek a jelentősége is, amely beleszól mindennapi életünk alakulásába is.

Csakrákra szükségünk van a fejlődésünkhöz és nem csak a szellemi, hanem lelkihez is. Ha elképzeljük, hogy a csakrák energiaközpontok, akkor valójában egy állandóan aktív és élő kapcsolatot kell elképzelni az ember és a csakrák között.

Minden lelki eredetű problémát, gondot a csakrák kezelnek, ami által blokkolja a szabad energiavándorlást, amiből akár lelki vagy testi betegség is származhat. De a csakrákkal gyógyítani is lehetséges, ha helyre tudjuk hozni a helyes energiaáramlást.

Ha megismerkedünk a csakrákkal és azoknak a jelentőségükkel, nagyon sokat tudunk segíteni a lelki és testi folyamataink megoldásában, és helyes kezelésében. A csakrák megmutatják, hogyha valakinek valamilyen betegsége van, akkor miért lehetséges ez, és mi okozhatja benne, miért nem működik helyesen a csakra, ami által akár fizikai betegség is származhat belőle. Minden betegségnek megvan az oka és miértje, és honnan indulhat ki! Ha a csakrákat követjük választ, kaphatunk a betegségünk valódi okára és arra is, hogy melyik csakránk nem működik helyesen, és ez által, hogyan segíthetünk, hogy helyre álljon a rendes energiaáramlás a testünkben és lelkünkben.

A színeknek nagyon nagy jelentősége van számunkra, és a csakrákat lehet vele gyógyítani, és a rezgéseik alapján a csakrákhoz rendelhetők. Hét elsődleges és másodlagos színről beszélhetünk, vörös, narancs, sárga, zöld, kék, indigó és ibolyakék.

Gyökércsakra

Színe: vörös.
Eleme: föld.
A gerincoszlop alján, a gát és a végbélnyílás között található. A föld energiája tölti.
Kapcsolódó testrészek: gerinc, csontok, fogak, köröm, végbél, vastagbél, izületek, vérképzés, sejtképzés, vérnyomás, testhőmérséklet.
Endokrin mirigy: mellékvese. Hormon: adrenalin, noradrenalin
Életfeladata: A törzsi szellem megélése, a gyökerek, ősök, család. Ezen a szinten tapasztaljuk meg a fizikai érzéseket, öröm – fájdalom, a stabilitást.
Harmonikus működés: Egészséges kapcsolat a fizikai, anyagi világgal. Egészségesek, erősek vagyunk, két lábbal állunk a földön.
Túl működik: Erős én-központúság, fizikai vakmerőség, durvaság, düh, agresszió, birtoklási vágy, túlzott materializmus.
Alul működik: Csekély önbizalom, önromboló viselkedés, határozatlan, félénkség, félelem, aggódás.
Testi betegség: Kapcsolódó testrészek betegségei, csonthártya, izületi gyulladás, túlsúly, székrekedés. Harmonizáló kép: napfelkelte, naplemente, természet, a föld illata
Alul működésnél: piros, de óvatosan.
Túlműködésnél: zöld.

Szex- Szakrális csakra

Színe: narancs.
Eleme: víz.
A nemi szervek és a köldök között található.
Kapcsolódó testrészek: gerincoszlop keresztcsonti szakasza, medence, nemi szervek, vese, hólyag, nyirokfolyadék, kiválasztás, női ciklusok
Endokrin mirigy: ivarmrigyek. Hormon: tesztoszteron, ösztrogén, progeszteron Ezen a vivőeszközön keresztül nyilvánul meg érzelmi életünk, a másik nemmel való kapcsolatunk, kreativitásunk.
Életfeladata: Alkotás, a teremtő energia felhasználásával.
Harmonikus működés: Bízik önmagában és másokban, kimutatja érzéseit, lelkes, érzelem gazdag, kreatív ember. Életében a szerelem az érzékiség a megfelelő helyen van.
Túl működik: Érzelmileg kiegyensúlyozatlan, befolyásolható, szexuálisan túlfűtött.
Alul működik: Szex elfojtása, visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalom hiánya, túl szigorú önmagához, ok nélküli bűntudat.
Testi betegség: Kapcsolódó testrészek betegségei, derékfájás, frigiditás, impotencia
Harmonizáló kép: vízparti séta, úszás, forrásvíz, holdfény
Alul működésnél: narancs
Túlműködésnél: kék

Erő- Napfonat csakra, Solar-plexus

Színe: sárga.
Eleme: tűz.
Köldök felett kétujjnyira helyezkedik el.
Kapcsolódó testrészek: gerincoszlopon a csakra helyének megfelelő szakasz, hasüreg, emésztőrendszer, gyomor, máj, lép, epe, izmok, vegetatív idegrendszer
Endokrin mirigy: hasnyálmirigy, pancreas. Hormonok: glukagon, inzulin
Életfeladata: Az öntudat megerősítése.
Harmonikus működés: Tiszteli önmagát és másokat, sugárzó életerő, nyitottság, kisugárzó, életvidám, élni akarás, tettvágy, egzisztencia, tapasztalatok feldolgozása.
Túl működik: Hatalmaskodás, ítélkező hajlam, fensőbbséges gőg, mások érzéseinek és akaratának figyelmen kívül hagyása, düh, munkamánia.
Alul működik: Önbizalom hiánya, félelem, kedvetlenség, bizonyítási vágy, állandó meg erősítésre van szüksége, túl fontos számára mások véleménye, fél a magánytól, sikertelenség érzése, önállótlan, idegesség.
Testi betegség: Kapcsolódó testrészek betegségei, cukorbetegség, gyomorfekély, emésztési problémák. Harmonizáló kép: tűz, gyertyaláng látványa, napozás
Alul működésnél: sárga
Túlműködésnél: lila

Szívcsakra

Színe: zöld, rózsaszín, arany.
Eleme: a levegő.
A szív magasságában van.
Kapcsolódó testrészek: gerincoszlopon a csakra helyének megfelelő szakasz, szív, mellkas, tüdő alsó része, bőr, vérnyomás, keringés, immunrendszer.
Életfeladata: A szeretet megélése és kinyilvánítása, részvét, emberi szolgálat.
Harmonikus működés: Együttérző, feltétel nélküli szeretet, gondoskodó, harmóniára törekvés, önzetlen, odaadó, törődő.
Túlműködik: Birtokló természet, szeretetének feltételt szab, érzelmi éheztetéssel büntet, túl dramatizálja a dolgokat.
Alul működik: Fél a visszautasítástól, érdemtelennek találja magát a szeretetre, önsajnálatba menekül, zárkózott, érzelmi függőség, üres kapcsolatok, közöny.
Testi betegségek: Kapcsolódó testrészek betegségei, elégtelen légzés, magas vérnyomás, keringési problémák, visszérgyulladás, infarktus, rákbetegség.
Harmonizáló kép: rózsaszín felhők az égen, természet zöldjében tett séták.
Alul működésnél: rózsaszín
Túlműködésnél: kék, sárga

Torokcsakra

Színe: türkizkék.
Eleme: az éter.
Nyaktőnél található.
Kapcsolódó testrészek: gerincoszlopon a csakra helyének megfelelő szakasz, nyak, torok, légcső, hörgők, tüdő felső része, nyelőcső, hangképző szervek, mandulák, fülek, állkapocs, felső végtag.
Endokrin mirigy: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy. Hormonok: tiroxin, parathormon, calcitonin.
Életfeladata: Felelősségvállalás a tetteinkért, a kapcsolatteremtés, itt valósul meg a szó teremtő hatalma.
Harmonikus működés: Jól kommunikál, elégedett, könnyen kifejezi magát, független, nyitott, őszinte.
Túlműködik: túlságosan bőbeszédű, üres fecsegés, önelégült, arrogáns, mások manipulálása, hazudozás, minden áron erősnek mutatja magát.
Alul működik: húzódozik az önkifejezéstől, önbizalom hiány, megbízhatatlan, nézeteiben nem állhatatos, megfelelni vágyás másoknak, félelem, hogy mit gondolnak rólunk, gombócérzés a torokban.
Testi betegség: Kapcsolódó testrészek betegségei, fülzúgás, hallászavar, pajzsmirigy okozta betegségek.
Harmonizáló kép: kék ég látványa
Túlműködik: narancs
Alul működik: türkiz

Harmadikszem csakra

Színe: indigó.
Eleme: az idő.
Helye a homlok közepe.
Kapcsolódó testrészek: arc, szem, orr, kisagy, központi idegrendszer.
Endokrin mirigy: agyalapi mirigy, hipofízis, a hormonrendszer karmestere.
Életfeladata: Szeretet, mely túlterjed az emberi szereteten, és minden életet átölel, minden élet védelméről és gondoskodásáról szól.
Harmonikus működés: karizmatikus, erősen intuitív, jó tanulási képességek, jó emlékezet.
Túlműködés: Nagyon logikus, dogmatikus, tekintélyelvű, arrogáns, túlzott racionalizmus, materializmus.
Alul működik: Fél a sikertől, alacsonyra állítja a mércét, feledékeny, butaság, tanulási nehézség, hallucináció.
Testi betegség: Kapcsolódó testrészek betegségei, fejfájás, csökkent látás.
Harmonizáló kép: éjszakai csillagos ég látványa.
Túlműködésnél: sárga
Alul működésnél: lila

Korona csakra

Színe: fehér, arany, ibolyakék.
Eleme: a fény. A fejtetőn található / kutacs.
Kapcsolódó testrészek: nagyagy, koponya, agykéreg.
Életfeladata: Isteni eredetünk megtapasztalása, isteni tudat, tökéletes lét, egységérzet. Egységesít a spirituális és a fizikai között.
Harmonikus működés: Vonzó, kisugárzó személyiség, nyugalom, harmónia van körülötte.
Túlműködik: Elmebaj, mániás depresszió, zavart szexualitás, frusztrált, nem létező erőt tulajdonít magának.
Alul működik: Állandóan kimerült, hezitál, nem érzi, hogy valahová tartozna, bizonytalanság, céltalanság, halálfélelem, értelmetlen életérzés, felszínesség, kicsinyesség.
Harmonizáló kép: magas hegyek, havas hegycsúcs, a határtalan tér érzése.
Túlműködésnél: kék, türkiz
Alul működésnél: fehér, ibolya

A reiki a legkönnyebben megtapasztalható gyógyító energia.
Dr. Mikao Usui a XIX. században fedezte fel újra számunkra.

A reiki szó jelentése:

Egyetemes életenergia. Számunkra ez Isteni energiát jelent. Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat. Kizárólag élőlényekre alkalmazható, növényekre, állatokra és emberre. A reikire beavatott személy rezgésszintjének növekedése folytán nyugodtabbá válik, nyitottsága , és ezzel együtt Istenbe vetett hite megnő.

Dr. Usui alapelvét a következő öt pontban fogalmazta meg, melyek máig is érvényesek:

 • Csak ma ne mérgelődj!
 • Csak ma ne aggodalmaskodj!
 • Tiszteld tanáraidat, szüleidet és az időseket!
 • Becsülettel keresd meg a kenyered!
 • Légy hálával minden létező iránt!

 

 1. Élj abban a tudatban, hogy Istennek egy része vagy.
 2. Élj abban a tudatban, hogy minden és mindenki egy rész belőled és te is mindennek és mindenkinek egy része vagy.
 3. Élj a minden átfogó szeretet szerint, mert a reiki a minden létező iránti szeretet.
 4. Éld felelősséggel jelen életed. Az alázatosság nem közömbösséget vagy passzivitást jelent.
 5. Ne csak gyógyíts a reikivel; ne csak tanítsd a reikit / ÉLD a reikit!
F.E. Eckard Strohm
A Reikivel kapcsolatban van egy különleges lehetőségünk: évek múltán is elővehetjük. Tegyük hát ezt, ha eddig el is mulasztottuk. Ha már használjuk, használjuk mindenre: Reikizzük életünket!

Mit jelent ez a gyakorlatban? Először is: kezelni, kezelni, kezelni - minél több Reikit csatornázni. Azonban ne csak betegeket: elsősorban magunkat, akkor is, ha egészségesek vagyunk. Fontos terület emberi kapcsolataink világa. Minden barátság, szerelem, gyűlölet, konfliktus tükröt tart számunkra: "árnyék-énünket" láthatjuk benne, ezért, ha Reikit adunk kapcsolatainknak, a másik félnek, voltaképpen magunkat támogatjuk. Mindezt következetesen érdemes csinálni: ne csak szeretteinknek, ellenségeinknek is küldjünk energiát. Meg fogjuk látni, hogy konfliktusokkal terhes kapcsolatunkban sokszor napok alatt, igen érdekes dolgok történnek...

A Reikihez való hozzákapcsolódásunk utáni időszakban, sokszor másokhoz való viszonyunk tekintetében is komolyabb változásokra számíthatunk. Ha értjük, hogy miről van szó, a változásokat könnyebben kezelhetjük. A Reiki használatával megváltozik energetikai mintázatunk, más energiaszinten kommunikálunk: tudatalatti, telepatikus üzeneteink másról fognak szólni, mint eddig, a régi közlési csatornák egyre kevésbé lesznek használhatók, de újak nyílnak helyettük. Emiatt meglévő kapcsolatainkban "szunnyadó" konfliktusok most erő kaphatnak: jó alkalom ez többek között arra is, hogy a kapcsolat jellegétől függően, megpróbáljuk új alapokra helyezve folytatni, vagy a szálak "elvarrásával" abbahagyni, elengedni. Választásaink, vonzódásaink is változhatnak: figyeljünk oda az apró jelekre, igyekezzünk tudatosan átélni új Énünk kialakulását.

Sokan azért nem használnak Reikit, mert nem bíznak az Energiában; nem hiszik el, hogy velük bármi jó történhetne. Az ilyen esetekben is csak azt tanácsolhatjuk, hogy mindenképpen használják a Reikit, az eredmények láttán hitrendszerük is meg fog változni.

Sokan átéltük már azt az állapotot is, amikor úgy éreztük:

Nem áramlik a Reiki, mintha nem tudnánk már csatornázni. Az ilyen tapasztalatok oka többnyire egyszerű fáradság. Kiadós pihenés és sok Reiki visszaállítja az eredeti állapotot. Ha ennek ellenére sem érezzük az energiát, a korona- és homlokcsakra működésének egyszerű korrekciója gyors segítséget adhat:
Egymáshoz illesztett ujjainkat helyezzük fejtetőnkre, másik kezünk ujjait pedig a szemek középpontja fölött, a homlok közepén található, enyhén kiemelkedő dudorokra. Tartsuk ezt a pozíciót egy-két percig, majd ismételjük ugyanezt, a fejtető helyett a szemöldökök közötti ponttal.

Ha nem is érezzük (és ez kezdők problémája is lehet), a Reiki akkor is működik:

Néhányan attól félnek, hogy elveszíthetik beavatásukat. A Reiki beavatás egy életre szól és (néhány igen ritka és speciális esettől eltekintve) ez nem csak egy a Reikire vonatkozó szokásos közhely, ez így is van.

A Teremtés kreativitását megélni, megtapasztalni, magunkat, életünket örömmel elfogadni önmagában jelentős spirituális élmény. Amikor spirituális útról beszélünk, életünk minőségére érdemes gondolni. Az út lényegünk megismerésének vágya, tudatos, éber, örömteli, teremtő aktivitás.

Utunkhoz igen komoly ajándékot is kaptunk:a Reikit. Használatának végtelen egyszerűsége révén mindenki számára komolyan megfontolandó lehetőség. Ha pedig már csatlakoztunk az Energiához, nincs más dolgunk, mint használni... Lehet, hogy ez így túlságosan is nyilvánvalónak látszik, azonban sokan még ennyit sem tesznek. Reiki beavatásukat elteszik emlékeik egy poros polcára, majd csodálkoznak, hogy életük minősége semennyit sem javul. Ez ugyanolyan hozzáállás, mintha vadonatúj autónkat bezárnánk egy garázsba, ahonnan aztán évekig elõ sem vennénk.

Köszönettel tartozom Segillének, hogy ezt számunkra összeállította!

Megváltozott tudati állapot.

Edgar Cayce neves látnok szerint, amiben a meditációról írt, arról szól, hogy:

,, A meditáció lényegében az én kiürítése, amikor megszabadítjuk a teremtő alkotóerőt gátló akadályoktól, s biztosítjuk, hogy pszichikus lényünk energiái természetes csatornáinkban, természetes raitmusban áramoljanak. S kiterjesszék magukat azokon a központokon, és kiindulópontokon keresztül, amelyek a fizikai, szellemi és lelki értelemben kétségkívül erősebbé teszi a gyakorlót, … {accesstext mode="level" level="regisztrált"}a leginkább hozzánk illő erőkhöz és hatalomhoz jutunk hozzá, ami kifejezetten a mi lelkünket képes megnyilvánulásra késztetni a fizikai világban.”

A meditáció személyiségfejlesztő lehetőség!

A meditációnál alacsonyabb tudatszínt elérése a cél, amikor belső lélek hangját hozzuk a felszínre magunkból. Ennél az állapotnál fontos cél, hogy a bennünk munkálkodó gondolatokat, és napi problémáinkat félre tudjuk tenni. Nyugalmi állapot elérése nem könnyű feladat, lecsillapítani pedig épp, hogy nehéz feladat. Amikor Én elkezdetem, azzal a problémával szembesültem, hogy amikor megpróbáltam kikapcsolni és nem gondolni semmire, már épp gondoltam valamire, mégpedig arra, hogy nem gondolok semmire. Na ez érdekes volt számomra! Pedig csak egyszerűen egy nyugalmi állapotot kell elérni, ez a végcél.

Az élet bármely területén jól alkalmazható, hogy lelkünk megnyugodjon és megtisztuljon, a mai rohanó világban. Az Én hivatásomnál is nagy szükségem van rá, mivel más emberektől veszem át, és Ők tudattalanul adják át Nekem a gondjaikat, bajaikat, bánataikat. Ha semmiféle tisztító technikát nem sajátítottam volna el, akkor előbb-utóbb beteg lehetne a lelkem, és ez által a testem is. Épp ezért teszem be ezt a részt a tanfolyamba, remélem, ha egyszer elsajátítottátok, és megtapasztaltátok, hogy mennyire jó dolog, akkor máshol is alkalmazzátok. Nem ragaszkodom kimondottan ehhez a meditációhoz, nagyon sokfajta van már a világon, és mindenkinek egyedi dolga, hogy melyiket teszi magáévá.

Én személy szerint Dr. Holló Erzsébet meditációs gyakorlatait részesítem előnyben, és azt is magamra formázva.

 

Helyezkedjünk el kényelmesen egy széken, úgy, hogy lábunk leérjen a földre, kezünk legyen a combunkon, lazán, elengedve. Egyre ügyeljünk, a derekunk legyen egyenes ülés közben. Nagyon lassan kezdjük el a fejünket, vállunkat, karunkat, derekunkat, és combunkat finoman billegtetni, és közben csukjuk be a szemünket. Érezzük, hogy kezdünk ellazulni, és gondolataink tompulnak. Pár percig üljünk így és próbáljunk teljesen kikapcsolni, hogy a bennünk lévő gondolatok letisztuljanak, leüljenek. Igaz nem könnyű, mert gondolataink belül őrült iramban cikáznak, de ezzel ne foglalkozzunk most még. Pár percig maradjunk ebben az állapotban, és végezetül nyissuk ki szemünket, és tornáztassuk meg testünket.

Első gyakorlatnak és gyakorlásnak elég ennyi is! Remélem kellemes érzésben volt részetek!

Nehéz lecsillapítani a gondolatvilágunkat, és lelkünkben folyó zavargásokat, és csak nyugton maradni. Nem egyszerű feladat, de egyet el kell ismerni, ha egyszer erre rájövünk, hogy hogyan tudjuk ezt az állapotot elérni, akkor könnyen magukévá tudjuk tenni a meditáció alapjait. Nagyon fontos azt tudni, hogy mi vagyunk a testünk, és mi irányítjuk a testet és gondolatainkat is.
Helyezkedjünk el úgy, ahogy az első részben megtanultuk, és lassan becsukott szemmel kezdjünk el számolni 10-től az 1-ig visszafelé. Amikor elérjük az egyes számot, akkor képzeletben képzeljük el, hogy egy ajtó előtt állunk, megfogjuk a kilincset lassan, és kinyitjuk az ajtót. Egy szobában találjuk magunkat, ahol középen van egy szék. Lassan képzeletben megközelítjük a széket, és kényelmesen elhelyezkedünk rajta és becsukjuk a szemünket. Képzeletben is becsukjuk a szemünket és átadjuk magunkat a lelassult elmének. Ekkor elképzeljük, hogy a testünkből gyökerek indulnak el a föld felé a széken át. A gyökerek elérik a padlót, és a földbe ereszkedik, ami által testünkből távozik a rossz, a feszültség, és a problémáink. Majd ha érezzük, hogy sikerült megtisztulni, és átadni a földnek, akkor ugyanezen az útvonalon új energiát kapunk vissza. Ez az energia tiszta, mivel a földből nyerjük. Ez után gondolatban felállunk és elindulunk az ajtó felé, és elkezdünk 1-től 10-ig lassan számolni, amikor a végére érünk, kinyitjuk a szemünket, és mély levegőt veszünk többször, és kicsit tornázhatunk is, hogy testünkbe visszatérjen az élet. Ez mellet még szükséges utasítani a szerveinket, hogy ébredjenek újra, megtisztulva, frissen.

Egy ilyen meditációgyakorlat után, sokkal kellemesebben érezzük majd magunkat, ami valamiféle elégedettség érzéssel fog társulni. De egyet tudni kell, meditálni csak nyugodt körülmények között lehet! Fontos része ez a tanulmányainknak, mivel minden jóslás után tudni kell megtisztulni, elménket, lelkünket, hogy újra befogadó képesek lehessünk!

Érdemes gyakorolni, hogy sikerüljön!
Szolgáltatásaim

Jóslás- kártyavetés

A kártya a hozzám fordulóknak biztonságot ad, lehet tőle kérdezni, sohasem hazudik! Tarot kártya, Cigánykártya, Jóslás, és Kártyavetés. A Tarot az ügyfeleimnek nagyfokú önismeretet ad, szembesíti őket..

Online jóslás

Az ügyfeleim közül sokan vannak, akik nagyon messze laknak tőlem, vagy hosszabb ideig tartózkodnak külföldön, velük legtöbbször Messengeren tartom a kapcsolatot. Eddig ez leginkább a tanítványaimra..

Szerelmi kötés

Minden belőlünk indul ki és érkezik vissza! A hit nagy erőt tud adni bármihez, akár, hogy életben maradjunk, akkor egy szerelmi kötésben való hit? Neki sikerült, mert akart és hitt és reménykedett..

Átok, rontás levétel

A kimondott szó hatalmában - hozzon jót vagy rosszat - ősidők óta hisznek az emberek szerte a világon. Átoknak számít minden ki nem mondott és kimondott rossz gondolat, amit a másik ember felé sugárzunk..

Jós tanfolyam, Ezoterikus tanfolyam

A tudás bennünk van csak a felszínre kell hozni, de előtte rombolni kell, hogy új alapokra építkezhessünk! Szabad-e sémák és tabuk által tanulni és tanítani ezt a hivatást? Meglehet-e tanulni könyvből azt a tudást..

Dúla - Szülés körüli támogatás / segítés

A dúla nem hoz az anya helyett döntéseket, de segít a döntéshez szükséges információk megszerzésében és a szülés előzetes tervezésében. Az anya megbeszélheti vele örömeit, aggodalmait..

Ház - Lakás - Üzlet tisztítása

Sokszor nem érezzük jól magunkat egy lakásban, irodában és nem is tudjuk, hogy miért! Létezik az a világ a szellemi síkon, amit nem látni, de érezni. Ha nem úgy megy egy bolt, nem tudunk aludni, rosszul érezzük..

Jóslás más városokban

Ezoterikus műsorok szolgáltatásához, összejövetelekhez szervezett egyéni jósláshoz hosszú évek óta hívnak. Több szervező is, akik a meghívottak részére az egész napos, vagy egész estés elfoglaltsághoz előadókat..