Bejelentkezés
Kérlek, jelentkezz be vagy regisztrálj
Avatar
Még nem regisztráltál?

Csatlakozz most! Ez INGYENES!
A teljes hozzáférés érdekében, a weboldalon összes funkciójához

Jelszavam visszaállítása - Felhasználónevem visszaállítása

Emlékezz rám
Ancsa jósnő blog
EGY JÓSNŐ BLOGJA

ANCSA JÓSNŐ

Blogjaim által szeretnék átadni számotokra olyan tapasztalásokat, melyek a valós világban történnek meg! Nem rólam szólnak, hanem, amit veletek élek meg, nevek nélkül, csak érzésekkel, eseményekkel!
Az életről és rólatok szólnak, nektek!

A reiki a legkönnyebben megtapasztalható gyógyító energia.
Dr. Mikao Usui a XIX. században fedezte fel újra számunkra.

A reiki szó jelentése:

Egyetemes életenergia. Számunkra ez Isteni energiát jelent. Ez az energia intelligens, a beteg helyre jut, így a gyógyítónak nem kell attól tartania, hogy bármit is rosszul csinálhat. Kizárólag élőlényekre alkalmazható, növényekre, állatokra és emberre. A reikire beavatott személy rezgésszintjének növekedése folytán nyugodtabbá válik, nyitottsága , és ezzel együtt Istenbe vetett hite megnő.

Dr. Usui alapelvét a következő öt pontban fogalmazta meg, melyek máig is érvényesek:

  • Csak ma ne mérgelődj!
  • Csak ma ne aggodalmaskodj!
  • Tiszteld tanáraidat, szüleidet és az időseket!
  • Becsülettel keresd meg a kenyered!
  • Légy hálával minden létező iránt!

 

  1. Élj abban a tudatban, hogy Istennek egy része vagy.
  2. Élj abban a tudatban, hogy minden és mindenki egy rész belőled és te is mindennek és mindenkinek egy része vagy.
  3. Élj a minden átfogó szeretet szerint, mert a reiki a minden létező iránti szeretet.
  4. Éld felelősséggel jelen életed. Az alázatosság nem közömbösséget vagy passzivitást jelent.
  5. Ne csak gyógyíts a reikivel; ne csak tanítsd a reikit / ÉLD a reikit!
F.E. Eckard Strohm
A Reikivel kapcsolatban van egy különleges lehetőségünk: évek múltán is elővehetjük. Tegyük hát ezt, ha eddig el is mulasztottuk. Ha már használjuk, használjuk mindenre: Reikizzük életünket!

Mit jelent ez a gyakorlatban? Először is: kezelni, kezelni, kezelni - minél több Reikit csatornázni. Azonban ne csak betegeket: elsősorban magunkat, akkor is, ha egészségesek vagyunk. Fontos terület emberi kapcsolataink világa. Minden barátság, szerelem, gyűlölet, konfliktus tükröt tart számunkra: "árnyék-énünket" láthatjuk benne, ezért, ha Reikit adunk kapcsolatainknak, a másik félnek, voltaképpen magunkat támogatjuk. Mindezt következetesen érdemes csinálni: ne csak szeretteinknek, ellenségeinknek is küldjünk energiát. Meg fogjuk látni, hogy konfliktusokkal terhes kapcsolatunkban sokszor napok alatt, igen érdekes dolgok történnek...

A Reikihez való hozzákapcsolódásunk utáni időszakban, sokszor másokhoz való viszonyunk tekintetében is komolyabb változásokra számíthatunk. Ha értjük, hogy miről van szó, a változásokat könnyebben kezelhetjük. A Reiki használatával megváltozik energetikai mintázatunk, más energiaszinten kommunikálunk: tudatalatti, telepatikus üzeneteink másról fognak szólni, mint eddig, a régi közlési csatornák egyre kevésbé lesznek használhatók, de újak nyílnak helyettük. Emiatt meglévő kapcsolatainkban "szunnyadó" konfliktusok most erő kaphatnak: jó alkalom ez többek között arra is, hogy a kapcsolat jellegétől függően, megpróbáljuk új alapokra helyezve folytatni, vagy a szálak "elvarrásával" abbahagyni, elengedni. Választásaink, vonzódásaink is változhatnak: figyeljünk oda az apró jelekre, igyekezzünk tudatosan átélni új Énünk kialakulását.

Sokan azért nem használnak Reikit, mert nem bíznak az Energiában; nem hiszik el, hogy velük bármi jó történhetne. Az ilyen esetekben is csak azt tanácsolhatjuk, hogy mindenképpen használják a Reikit, az eredmények láttán hitrendszerük is meg fog változni.

Sokan átéltük már azt az állapotot is, amikor úgy éreztük:

Nem áramlik a Reiki, mintha nem tudnánk már csatornázni. Az ilyen tapasztalatok oka többnyire egyszerű fáradság. Kiadós pihenés és sok Reiki visszaállítja az eredeti állapotot. Ha ennek ellenére sem érezzük az energiát, a korona- és homlokcsakra működésének egyszerű korrekciója gyors segítséget adhat:
Egymáshoz illesztett ujjainkat helyezzük fejtetőnkre, másik kezünk ujjait pedig a szemek középpontja fölött, a homlok közepén található, enyhén kiemelkedő dudorokra. Tartsuk ezt a pozíciót egy-két percig, majd ismételjük ugyanezt, a fejtető helyett a szemöldökök közötti ponttal.

Ha nem is érezzük (és ez kezdők problémája is lehet), a Reiki akkor is működik:

Néhányan attól félnek, hogy elveszíthetik beavatásukat. A Reiki beavatás egy életre szól és (néhány igen ritka és speciális esettől eltekintve) ez nem csak egy a Reikire vonatkozó szokásos közhely, ez így is van.

A Teremtés kreativitását megélni, megtapasztalni, magunkat, életünket örömmel elfogadni önmagában jelentős spirituális élmény. Amikor spirituális útról beszélünk, életünk minőségére érdemes gondolni. Az út lényegünk megismerésének vágya, tudatos, éber, örömteli, teremtő aktivitás.

Utunkhoz igen komoly ajándékot is kaptunk:a Reikit. Használatának végtelen egyszerűsége révén mindenki számára komolyan megfontolandó lehetőség. Ha pedig már csatlakoztunk az Energiához, nincs más dolgunk, mint használni... Lehet, hogy ez így túlságosan is nyilvánvalónak látszik, azonban sokan még ennyit sem tesznek. Reiki beavatásukat elteszik emlékeik egy poros polcára, majd csodálkoznak, hogy életük minősége semennyit sem javul. Ez ugyanolyan hozzáállás, mintha vadonatúj autónkat bezárnánk egy garázsba, ahonnan aztán évekig elõ sem vennénk.

Köszönettel tartozom Segillének, hogy ezt számunkra összeállította!
Szolgáltatásaim

Jóslás- kártyavetés

A kártya a hozzám fordulóknak biztonságot ad, lehet tőle kérdezni, sohasem hazudik! Tarot kártya, Cigánykártya, Jóslás, és Kártyavetés. A Tarot az ügyfeleimnek nagyfokú önismeretet ad, szembesíti őket..

Online jóslás

Az ügyfeleim közül sokan vannak, akik nagyon messze laknak tőlem, vagy hosszabb ideig tartózkodnak külföldön, velük legtöbbször Messengeren tartom a kapcsolatot. Eddig ez leginkább a tanítványaimra..

Szerelmi kötés

Minden belőlünk indul ki és érkezik vissza! A hit nagy erőt tud adni bármihez, akár, hogy életben maradjunk, akkor egy szerelmi kötésben való hit? Neki sikerült, mert akart és hitt és reménykedett..

Átok, rontás levétel

A kimondott szó hatalmában - hozzon jót vagy rosszat - ősidők óta hisznek az emberek szerte a világon. Átoknak számít minden ki nem mondott és kimondott rossz gondolat, amit a másik ember felé sugárzunk..

Jós tanfolyam, Ezoterikus tanfolyam

A tudás bennünk van csak a felszínre kell hozni, de előtte rombolni kell, hogy új alapokra építkezhessünk! Szabad-e sémák és tabuk által tanulni és tanítani ezt a hivatást? Meglehet-e tanulni könyvből azt a tudást..

Dúla - Szülés körüli támogatás / segítés

A dúla nem hoz az anya helyett döntéseket, de segít a döntéshez szükséges információk megszerzésében és a szülés előzetes tervezésében. Az anya megbeszélheti vele örömeit, aggodalmait..

Ház - Lakás - Üzlet tisztítása

Sokszor nem érezzük jól magunkat egy lakásban, irodában és nem is tudjuk, hogy miért! Létezik az a világ a szellemi síkon, amit nem látni, de érezni. Ha nem úgy megy egy bolt, nem tudunk aludni, rosszul érezzük..

Jóslás más városokban

Ezoterikus műsorok szolgáltatásához, összejövetelekhez szervezett egyéni jósláshoz hosszú évek óta hívnak. Több szervező is, akik a meghívottak részére az egész napos, vagy egész estés elfoglaltsághoz előadókat..